Güneydoğu'dan PKK'ya son tokat! | " /> Güneydoğu'dan PKK'ya son tokat! | "/>

En Sıcak Konular

Güneydoğu'dan PKK'ya son tokat!

16 Şubat 2008 09:43 tsi
Güneydoğu'dan PKK'ya son tokat! Aponun yakalanışının yıldönümünde PKK tüm gücünü kullandı her türlü provokasyonu yaptı, çocukları öne sürdü ama herşeye rağmen kepenkler inmedi, istedikleri olmadı.

PKK, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye getirilişinin 9'uncu yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kepenk kapatma eylemine zorlama ve ardından yapılan korsan gösteri sırasında olaylar çıktı.

ZORLAYA ZORLAYA ANCA 150 KİŞİ

Çocukların ön saflara sürüldüğü olaylarda başına taş isabet ettiği iddia edilen 15 yaşındaki Yahya Menekşe yaşamını yitirdi. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 150 kişinin katıldığı ve saatlerce süren olaylar nedeniyle ilçe büyük huzursuzluk yaşadı, gösterici ve polislerden yaralananlar oldu, birçok kişi gözaltına alındı. Polis panzerleri taşlanırken, Robocop kıyafetli polisler göstericilere müdahalede etti.

KEPENKLER KAPANMADI

Güneydoğu'da bazı illerde esnaf kepenk kapatmaya zorlandı. Ancak esnafın büyük kesimi kepenk kapatmadı. Hakkári kent merkezinde terör örgütünün dağıttığı bildirilerde savurduğu tehditlere rağmen çok az sayıda esnaf kepenk kapattı. Emniyet Müdürü Cavit Çevik sabah saatlerinden itibaren esnafı ziyaret ederek duyarlıklarından dolayı teşekkür etti. Hakkari'de ilerleyen saatlerde kapalı olan dükkánlar da kepenklerini açtı. Kentte öğle saatlerinde 20 kişilik bir grup, 'Biji serok Apo' sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak isteyince, polis tarafından dağıtıldı. Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde ise esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı.

DİYARBAKIR SAĞDUYUSU

Diyarbakır'da ise PKK'nın çağrısı üzerine özellikle Bağlar Beldesi ve Suriçi Beldesindeki Melikahmet caddesinde esnafın çoğunluğu işyerlerini açmadı. Bağlar ve Melikahmet bölgeleri dışındaki şehrin tüm merkezi yerlerindeki işyerlerinin açık olduğu gözlendi. Öğle saatlerinde ise Bağlar, Kayapınar ve Suriçi bölgesinde büyük çoğunluğu çocuk ve gençlerin oluşturduğu bir grubun gerçekleştirdiği yasa dışı yürüyüşe müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Batman'da 100 kişinin yaptığı gösterilerde gözaltına alınanlar oldu. Mersin'de ise Çay, Çilek, Demirtaş, Şevket Sümer ve Mustafa Kemal Mahalleleri'nde toplanan küçük gruplar, lastik yakarak eylem yaptı. Bir belediye otobüsünün ve 4 otomobilin camları kırıldı.

Öğrenciler arada kaldı

CİZRE yüzlerce çocuğun öne sürüldüğü, saatlerce süren olaylar nedeniyle savaş alanına döndü. Olaylar sırasında Menderes İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler saatlerce okulda mahsur kaldı. Veliler çocuklarını almak için okula akın etti. Öğrenciler polis panzerleri eşliğinde güvenli bölgelere götürülerek, evlere ulaşmaları sağlandı.



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs