En Sıcak Konular

Günün gazete manşetleri

16 Şubat 2008 09:30 tsi
Günün gazete manşetleri Türban manşetlerden indi, basında çok seslilik yeniden start aldı. Yeni Şafak ve Star'ın Almanya'daki yangınlarda birleştiği manşetlerde hangi gazete neyi öne çıkardı...

AKŞAM
Gül'ün zor kararı

Yüksek öğretimde türban yasağını kaldırmayı amaçlayan anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü zor bir kararın eşiğine getirdi. Gül, siyasi misyonu ile toplumsal gerginliklere karşı tampon görevi gören “Cumhurbaşkanlığı” sıfatı arasında kaldı.

BUGÜN
Hukuk dışına çıkmak ne demek Paşam!

ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Eruygur'un yönettiği panelde "Türkiye'de hukuk dışına çıkılacak günler yakın" denildi, "Şimdi darbe zamanı değil. Başörtü krizi ellerinde patlamalı" yorumu yapıldı.

HÜRRİYET
708 bin elektrik kaçağına da af

Uyum yasasıyla 2 yıldan az ceza alanlara, ’hükmün açıklanmasının ertelenmesi’ yoluyla getirilen örtülü aftan kaçak elektrik kullanan 708 bin abone de yararlanacak. Yasanın yürürlüğe girdiği 8 Şubat’tan beri mahkemeler, 2 yıldan az cezası olan kaçak elektrik ve ruhsatsız yapı suçlarının hükümlü ve tutuklularını da tahliye ediyor.

MİLLİ GAZET
Gurbetçiler ateşe düştü
İki binada kalan 10 kişi hastanede

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı onuncu bölgedeki Knöllgasse’de, 2 binada kısa süreli aralıklarla yangın çıktı.

MİLLİYET
Erdoğan sözünü tutsun

MHP lideri Bahçeli'den 17. madde hatırlatması

RADİKAL
Esas gündem: İşsiz ve ümitsiz Türkiye

İşsizler ordusu 4 milyon 20 bin kişiye ulaştı. Ekim-kasım-aralık dönemi işsiz sayısı önemli ölçüde arttı. Manzaranın en vahim kısmı da şu: Türkiye'de 630 bin kişinin artık herhangi bir iş bulma umudu yok

SABAH
Müdürün gazabı
Ardahan İmam Hatip Lisesi Müdürü, yurtta bulunan boş bira şişesi için "Siz içtiniz" diye 7 öğrenciyi sürdü.

STAR
Dostluk alev alev

Avusturya'da çoğunluğu Türkler'den oluşan 2 ayrı binada kısa aralıklarla çıkan yangınların çıkış sebepleriyle ilgili pazartesi günü açıklama yapılacağı duyuruldu. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Türk vatandaşlarından tahriklere kapılmamaları ve sakin olmaları istendi.

VATAN
Anne örtüsü rafa mı kalkıyor?

YÖK Yasası’nda başörtüsü için yapılacak değişikliğin iptal edileceği kaygısı taşıyan AKP, düzenlemiyi rafa kaldırmayı planlıyor.

VAKİT
Esnaftan Emniyet’e provokasyon uyarısı

Ankara'daki Hacı Bayram Esnafı; "Bugüne kadar görmediğimiz açık-saçık kadınlar, uzun saçlı ve kulağı küpeli gençler gelip, çarşaf, sarık ve cübbe almaya başladılar...

YENİ ŞAFAK
14 Gurbetçiyi zil sesi kurtardı

9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangının nedeni henüz ortaya çıkmadan, Almanya'nın Aldingen kentinde de yine Türklerin oturduğu bir binada yangın çıktı. Olay yerinden geçen bir Türk işçinin yangını görüp tüm zilleri çalması üzerine binadaki herkes dışarı çıkarak kurtuldu.

ZAMAN
Halk Osmanlı'dan beri laikliği benimsemiş, endişeler yersiz
TBMM Başkanı Toptan, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasının laikliği tehlikeye düşüreceği endişelerine katılmadığını söyledi. Osmanlı'da üç semavî dinin bir arada yaşadığına dikkat çeken Toptan, "Türk toplumu kendine uygun laikliği asırlardır sürdürüyor." dedi.



Bu haber 211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs