En Sıcak Konular

Hukuk dışına çıkmak ne demek Paşam?

16 Şubat 2008 08:50 tsi
Hukuk dışına çıkmak ne demek Paşam? Türkiye'yi 'herkes'ten çok sevdiklerini ilan edenlerin buluştuğu ve ADD Genel Başkanı Eruygur'un yönettiği panelde "Türkiye'de hukuk dışına çıkılacak günler yakın" denildi, "Şimdi darbe zamanı değil. Başörtü krizi ellerinde patlamalı" yorumu yapı

ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yönettiği Hukuk ve Siyaset Okulu panelinde darbe çağrısı yapıldı. Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Birol Başaran, Türkiye'de hukuk dışına çıkılacak günlerin yakın olduğunu savunurken, Eruygur ve katılımcılar bu sözleri dakikalarca ayakta alkışladı.

Hukuk ve askeri müdahale

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi, Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde düzenlediği Hukuk ve Siyaset Okulu'nda darbe çağrısı yapıldı. ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un yönettiği “Demokratik yaşam ve sivil toplum kuruluşlarının rolü" konulu panele, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Birol Başaran ile Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven Yaşer konuşmacı olarak katıldı. Birol Başaran, panelde hukuk ve askeri müdahaleye ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘Şu anda yönetimi ele alamayız'

Başaran, ülkesini seven Atatürkçü insanların "rejim elden gidiyor, mahvolduk, her şey kötü" şeklindeki düşüncelerinin sonucunda, "Orduyu çağıralım, darbe yapsın" dediğini aktardı. Şu anda askeri darbenin zamanı olmadığını ifade eden Başaran, "Beş yıl boyunca AKP hükümetinin bütün vatan hainliklerini ve ülkeyi satmasını gördükten sonra yönetimi şu anda elimize alırsak krizi de elimizde buluruz. Hem de onları mağdur konumuna getiririz" diye konuştu. Bu nedenle ordunun rahat bırakılması gerektiğini ileri süren Başaran şöyle konuştu:
"Türk ordusu ne yaptığını bilir." Başaran, başörtüsü düzenlemesi konusunda da sivil demokratik güçler olarak ellerinden geldiği kadar direnmeleri gerektiğini kaydederek, "Başörtüsüyle ilgili ortaya çıkan krizi onların elinde patlatmalıyız" dedi.

‘Hukukun dışına çıkılabilir’

Başaran, bazı dönemlerde hukukun dışına çıkılabileceğini de savundu. Bu iddiasını Atatürk örneği vererek haklı göstermeye çalışan Başaran şunları söyledi: "Bazı durumlarda hukukun askıya alınmasının zararı yoktur. Bunlardan bir tanesi de Atatürk'ün yaptığı devrimdir. Atatürk çok hukuka bağlı olsaydı, gidip padişahın karşısında selam durması gerekirdi ki bir saatten sonra, yok buraya kadar, padişahı tanımıyorum, dedi. Hukuk dışına çıktı ve ülkesini kurtardı. Ülke zora düştüğü zaman hukuk dışına da çıkılabilir." Başaran'ın bu sözleri Şener Eruygur ve panele katılanlardan dakikalarca alkış aldı.

‘Son imamı da YÖK başkanı yaptılar’

Türkiye'nin önemli kurumlarının yavaş yavaş ele geçirildiğini öne süren Başaran, "Yüksek Seçim Kurulu'nun AKP'ye yakın olduğunu düşünüyorum. Yapılan seçimlerden de şüpheliyim. AKP'nin yüzde 46,7 oy aldığına inanmıyorum" ifadelerini kullandı. Başaran, RTÜK ve YÖK'ün de AKP'nin eline geçtiğini savunarak, "Başbakanlığa ardından da Çankaya'ya bir imam atadılar. En son YÖK'ü de kaybettik. Onun da başına bir tane imam getirdiler. Zaten bütün kurumların başına imam getiriyorlar" diye konuştu.

Bugün

 



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,695 µs