En Sıcak Konular

Erdoğan: Filistin asla yalnız değildir!

15 Şubat 2008 21:26 tsi
Erdoğan: Filistin asla yalnız değildir! Filistin Ulusal Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad Almalki ve beraberindeki heyeti kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölge halkının maruz kaldığı sorunlara karşı yalnız olmadığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın mihmandarlık ettiği Almalki ve heyetiyle Başbakanlık Yeni Bina'da biraraya gelen Başbakan Erdoğan, Filistin'de yaşanan sorunlardan ve Türkiye'nin bölgeye yönelik desteklerinden söz etti.

Yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından konuşan Erdoğan, Filistin ve Türk halkının kardeş olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, "Sizlerin orada yaşadığınız acıyı her zaman yüreğimizde hissediyoruz. Maruz kaldığınız sıkıntıları kendi sıkıntılarımız gibi görüyoruz. Her acıda sizlerle birlikte olmanın gayretindeyiz." diye konuştu.

Başbakan, Türkiye'nin Filistin'in bağımsız ve egemen devlet kurmasını desteklediğini ifade ederken, bölgede barışın hakim olmasını istedi.

Filistin'in kalkındığını görmek arzusunda olduklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin üzerine düşeni yaptık yapacağız. Çatışma için değil insanca yaşam için de mücadele ediyoruz. Filistin'de en önemli sorun işsizlik ve yoksulluk, bunlara karşı girişimlerimiz var." şeklinde konuştu.

Filistin'in ihtiyacı olan ekonomik kalkınmaya en üst seviyede destek vereceklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: "Bizler, kimi önemli adımlar atarken, farklı adımların atılması süreci kesintiye uğratıyor.

Annapolis'te nihai barış sürecinin başlatılmasını memnuniyetle karşıladık. Bakınız müzakere süreci kolay olmayacak ancak kimin samimi olup olmadığı süreç içinde ortaya çıkacak. Karşınıza engel ve engellemeler çıkacak, zorluklar olacak. İsrail'in yeni yerleşim birimleri oluşturma girişimleri sürece ağır darbeler vuruyor. Sizlerle bu konuda hemfikiriz.

Annapolisin ardından yaşananlar bizi üzmüştür. Barış süreci başlarken, ABD Başkanı Bush Orta Doğu turunu tamamlarken Filistin'de çok sayıda öldürülüyor. Tüm bu gelişmeler barış sürecini zedeliyor."

"BÖLGENİN AÇLIĞA TERK EDİLMESİ TERÖRLE MÜCADELE OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ"

Mısırlılar'a da seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, durumun gözden geçirilmesini ve Filistin halkına destek olunmasını istedi.

Mısır'ın tarihi sorumlulukları olduğunu dile getiren Erdoğan, "Şu anda uygulanan yöntem kabul edilemez. Saldırganlarla mücadele etmek uğruna tüm bölgenin açlığa terkini kimse terörle mücadele olarak değerlendiremez." dedi.

Sözü Filistin'deki ayrışmaya getiren Başbakan Erdoğan, tüm olaylara rağmen bölge halkının bütünleşmediğine dikkati çekti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı değerdeki insanlar neden birbiriyle savaşı yaşıyor? Kendimizi hesaba çekmemiz gerek. Kendi içinde bütünleşemeyen Filistinliler yaşam mücadelesi içinde.

Bununla birlikte Gazze'deki güç durum için gıda yardımları yapılacak, takiben ilaç yardımları ve akaryakıt yardımları yapılacak. İsrail Savunma Bakanı'yla da görüştük, bu konuda bana ve Bakan Babacan'a verilen vaatler var. Temennimiz sözlerin herhangi bir kısıntıya uğramamasıdır."

"BÖLGEDE BAŞLATILAN DİPLOMASİNİN DEVAM ETMESİNİ UMUYORUZ"

Bölgede başlatılmış olan diplomasinin devam etmesi yönünde umutlarının olduğuna işaret eden Erdoğan, kana ve öldürmeye yönelik sürecin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Milletçe Filistin davasının yanındayız. Ancak yaşanan bölünmeler bizi ve tüm İslam ülkelerini rahatsız etmiştir. Filistin'i barışa, bağımsızlığa ve egemenliğe taşıyacak süreç bölünme nedeniyle güçleşmektedir. Barışı ilk olarak siz içinizde halledeceksiniz. Bunu başarmalısınız. Bu sorumluluk her 2 tarafı da ilgilendiriyor. Filistin'den müjdeli haberler bekliyoruz.

Tüm tarafları şiddetten uzak durmaya, aklı selime davet ediyoruz. Filistin halkı asla yalnız değildir. Buradan bölgede yaşayan tüm halka selamlarımı yolluyorum"

8sutun




Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs