En Sıcak Konular

Apo'yu Ergenekon mu eğitti?

15 Şubat 2008 18:37 tsi
Apo'yu Ergenekon mu eğitti? Ünlü istihbaratçı Bülent Orakoğlu yine gündemi sarsacak. Orakoğlu, yakında çıkacak 'İhanet Çemberi' isimli kitabında Ergenekon'u, ABD'nin kurdurduğunu ve terörist başı Öcalan'ın da Ergenekon tarafından eğitildiğini iddia ediyor.

'Apo'yu Ergenekon eğitti' iddiası

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı iken ‘ Batı Çalışma Grubu’nu dinlettirdiği gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan ve kamuoyunda Milliyetçi-Muhafazakar görüşleri ile tanınan Bülent Orakoğlu, yeni yazdığı ve önümüzdeki hafta satışa sunulacak ‘ ‘İhanet Çemberi’ isimli kitabında Türkiye ve Dünya gündemini sarsacak iddialara yer veriyor..

Ünlü istihbaratçı Bülent Orakoğlu, satışa sunacağı kitabında Öcalan’ın Ergenekon çetesiyle bağlantısı olduğunu iddia ediyor ve  Ergenekon’u ABD, İngiliz ve İsrail derin devletleri kurdurduğunu ileri sürüyor.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, kitabında şok bir iddiayı da  ortaya atarak, terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ın da ‘Ergenekon  örgütü üyesi’ olduğunu ifade ediyor.

TERÖRİST BAŞINI ERGENEKON MU EĞİTTİ

Bülent Orakoğlu’nun  birkaç gün içerisinde çıkacak olan ‘İhanet Çemberi’ isimli kitabında, “Abdullah Öcalan, ABD güdümlü Ergenekon içine alınarak eğitilen kişilerden biriydi, örgütün bir üyesiydi. ABD, İngiliz ve İsrail derin devletleri ve Ergenekon işbirliği ile Türkiye’de Kürt kökenli Türk vatandaşları içinde var olan ayrılıkçı iç dinamiklerin kontrol altına alınması amacıyla Abdullah Öcalan’a ayrılıkçı bir terör örgütünün kurdurulmasına ve faaliyete geçirilmesine karar verilmişti.” iddiasına yer veriyor.

Kitabında; Ergenekon’la, PKK’nın eylem birliği içinde olduğunu da ileri süren eski istihbaratçı Orakoğlu  “PKK’nın ilan ettiği ateşkesin 2003 yılının son aylarında bozularak Türkiye’nin yeniden bir terör dalgası içine sokulması, ordu içindeki gizli bir cuntanın iki ihtilal teşebbüsünün (Sarıkız ve Ayışığı) aynı tarihlere denk gelmesi, PKK ile Ergenekon terör örgütlenmesinin eylem birlikteliğinin bir sonucudur.” ifadelerini kullanıyor.

Türkiye’de kaos ve istikrarsızlık ortamı oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Orakoğlu, “Bunun, PKK terör örgütü kullanılarak devam ettirildiğini görüyoruz. Bu sefer, hükümet ile birlikte Genelkurmay’ın üst düzey bazı yöneticileri de hedef tahtasındadır.” görüşlerine yer veriyor.

Orakoğlu, iddialarında görevde bulunduğu zaman içerisinde üzerine gelinmesinin sebeplerini ise şöyle açıklıyor;

“28 Şubat sürecinde Emniyet İstihbarat Dairesi’nin üzerine gelinmesinin en önemli nedeni, bu dairenin Öcalan’ın askerî bağlantılarını ortaya çıkarmış olmasıydı. İstihbarat Daire Başkanlığı’nın her an bu bilgileri kamuoyu ile paylaşacağından endişe eden bu kesim, istikrarsızlık ve kaos ortamında antidemokratik uygulamalarına devam ederek, suçlarını gizlemek amacıyla, görevlerini hukuk içinde yerine getirmiş Emniyet İstihbarat Dairesi’ni haksız ve hukuksuz olarak suçladı.”

cafesiyaset



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,294 µs