'Arslan Ergenekon’da da yargılanabilir' | " /> 'Arslan Ergenekon’da da yargılanabilir' | "/>

En Sıcak Konular

'Arslan Ergenekon’da da yargılanabilir'

15 Şubat 2008 15:54 tsi
'Arslan Ergenekon’da da yargılanabilir' Malatya davasının müdahil avukatlarından Orhan Kemal Cengiz, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın Ergenekon davasında örgüt üyeliğinden yargılanabileceğini söyledi. Cengiz, Türkiye’de hukukun devlet içindeki çeteleşmelerin üzerine gitmekten

Türkiye, her geçen gün karanlıkta ‘Büyük Fil’in yeni bir organına dokunuyor. Uğur Mumcu, Haplemitoğlu suikastları, Susurluk kazası, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırıları ‘Büyük Fil’in tek bir amaç için yaptığı eylemlerin birer parçası olamaz mı? Bu soru işaretinin ardından giden iyibilgi, Ergenekon dosyasının izini sürmeye devam ediyor.

Danıştay davası büyük tartışmalar arasında karara bağlandı. Danıştay İkinci Daire üyesi Yücel Özbilgin’i öldüren Alparslan Arslan'ın, Ergenekon çetesi ile hatta Veli Küçük'le bağlantıları ortaya döküldüğü halde Danıştay dosyası Ergenekon soruşturması ile birleştirilmedi. Susurluk’un ve Şemdinli’nin üzerini örten, Danıştay cinayetinin uzantılarının kamuoyu ile paylaşılmasını engelleyen sistem, Ergenekon davasının da yüzeysel geçiştirilmesini istiyor. Kamuoyu kaygılı.

Hukukçular da hukuktan umudunu keserse…

Benzer kaygıları pek çok hukukçu da taşıyor. Ancak birçoğu, davanın uzantılarının derinliği karşısında suskunluğu tercih ediyor. iyibilgi’nin ulaştığı Avukat Orhan Kemal Cengiz, biraz daha cesur olmayı yeğleyenlerden. Malatya’daki Zirve Yayınevi’ndeki misyoner cinayetleri ile ilgili davanın müdahil avukatlarından biri olan Cengiz, Ergenekon davasında kendisinin de çok umutlu olmadığını söyledi. Şemdinli’de Türk adaletine büyük bir darbe vurulduğunu kaydeden Cengiz şöyle dedi: “Açılan yaraların bir şekilde sarılması gerek. Hem yargı cesur adımlar atıp cesur kararlar verebilmeli, hem de devlet yargının arkasında durmalı. Bir savcının, yaptığı soruşturma süresince ulaştığı derin bağlantıların üzerine gidebilmesi, devletin onun arkasında durmasına bağlı.”

“Ergenekon hâkimi Danıştay dosyasını isteyebilir”

Ergenekon davasında gizli dosya yürütüldüğünü kaydeden Cengiz, Danıştay cinayeti ile somut bir bağlantısı tespit edilirse Alparslan Arslan’ın Ergenekon davasında örgüt üyeliğinden yeniden yargılanabileceğini söyledi. Danıştay davasının sona ermiş olmasının buna engel olmadığını kaydeden Orhan Kemal Cengiz, bunun için dosyaların birleştirilmesine gerek olmadığını, bağlantı kurulduğu takdirde Ergenekon davasına bakan hâkimin Danıştay dosyasını isteyebileceğini söyledi.

Bu tür davalara Türk yargısının şekli olarak baktığını kabul eden Cengiz, “Savcılarımızın ve mahkemelerimizin bu davalara daha geniş perspektiften bakması gerekiyor” ifadesini kullandı.

“Ergenekon bundan ibaret olamaz”

Ergenekon davasında tutuklananların buzdağının su yüzünde kalan kısmındakiler olduğunu belirten Cengiz şöyle dedi: “NATO ülkelerinde kurulmuş ve tasfiye edilmiş olan Gladyo tipi bir örgütlenmenin Türkiye ayağının Ergenekon olduğunu söylemek, ardından da bir avuç adamı tutuklayıp ‘Ergenekon budur’ demek en başta komik. Yaşar Büyükanıt ‘TSK bir suç örgütü değildir’ demekle haklı. Ancak TSK içinde de suçlular var ve onlar tasfiye edilip yargılanmadığı müddetçe leke TSK üzerinde kalıyor. Bir suç işlendiğinde onu örtmek, ‘İyi çocuklardır’ diyerek onları korumak doğru değil.”

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 1,462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,955 µs