En Sıcak Konular

Büyükanıt dert babası oldu

15 Şubat 2008 14:55 tsi
Büyükanıt dert babası oldu Genelkurmay Başkanı hergün bir çocuktan mesaj alıyor. Elalemin çocukları Noel Babaya mektup yazar, oyuncak, şeker, pembe ayakkabı ister. Bizde çocuklar Generale mektup yazıyor ve laiklik istiyor. İşte o mektuplardan biri daha. Fotoğrafından makarnayı çok

Büyükanıt’a dert babası oldu

Böyle çokbilmiş kızlar vardır. Tipi küçük ama davranışları kadın gibi. Bu kızlara biz kısaca “gıcık kız” deriz.

İşte orta son öğrencisi Ankaralı Gizem’de tam bu kızlardan.

Büyükanıt’a mektup yazmış.

“Çok değerli paşam” demiş.

Size türban için yazıyorum demiş sonra da bildik Atatürk, laiklik, gericilik gibi klişe cümleleri art arda sıralamış.

Sonra bu kadar sorunumuz varken neden türban diye de eklemiş.

Bugünlerde Kemalistlerin favorisi Amerikan emperyalizmini de es geçmemiş. "yaşanan ekonomi haklarımızı kaybetmek" gibi dibi başı belli olmayan beylik lafları çocukluğuna vermek istiyorum.

En gıcık laflarından biri de “Türban konusu açıldı PKK’da mücadelemizi kimse hatırlamıyor.” Son olarak ise “ben de savaşmak istiyorum” diye bitirmiş.

Niye bizim ülkemizde çocuklar çocuk gibi değil. Mektup yazmayı düşününce aklına 70 yaşında bir komutan niye gelir, hadi geldi diyelim, ona komutan amca ya da general dedem diye hitap edeceğine hiçbir şekilde küçük bir çocuğun ağzına yakışmayacak paşam hitabını tercih eder.

Hadi bu gıcık bir kız. Bu mektubu alıp basına dağıtana ne demeli. Bu mudur TSK’mızın yegane halkla ilişkiler çalışması. Kanlı bayrak resimleri, mektuplar...

İyice dert babası oldu Genelkurmay Başkanı. Yakında Güzin Abla’dan bile daha fazla mektup alacaksınız haberiniz olsun?

İşte sözüne ettiğim gıcık mektup:

Çok değerli paşam

....

"Ülkemizde yaşanan siyasi, sosyal, ekonomik haklarımızı kaybetmekte olduğumuz belirtmek isterim. Mektubumu yazmamdaki amaç türbandır. 21. yüzyılda yaşamamıza rağmen bu tip sorunlarla uğraşıyoruz.

Geçen sene vatandaşlık öğretmenimiz, ‘Biz ilerlemekte olan bir ülkeyiz’ demişti. Fakat bize yalan mı söyledi? Bu kadar sorun varken türban konuşulması doğru mu?

Saygıyla andığımız Mustafa Kemal Atatürk, ‘Din ve devlet işleri ayrıdır’ demişti. Fakat türban dini simge değil, siyasi simge olmuştur. Hem dini simge bile olsa sokakta gördüğüm insanların türbanları niye renkli? Bir insan dini için kapanmışsa dikkat çekmemeye özen gösterir. Fakat açık saçık insanlar bile daha az dikkat çekiyor.

Fosforlu türbanlar var. Bu dini bir simge değil. Bunu ya siyasi bir simge olarak takıyorlar ya da dikkat çekmek için. Peki bunlara ne demeli?

Ben laik bir Cumhuriyet istiyorum. Tarihi benden iyi bilirsiniz. Yıllar önce ABD’nin oynadığı oyunlar başa döndü. Ülkemizde iç karışıklıklar açıp bizi çökertmeye çalışıyorlar. Demek ki daha önemli sorunlarımız var bizim. Bilmediğimiz sorunlarımız varken niye türbanla uğraşıyoruz. Neden ülkemizi ilerletmekle ilgili bir şeyler düşünmüyoruz?
     
     BEN BU GÜNÜN GENCİYİM

Ben bu günün genciyim ve çocuklarımın veya torunlarımın sorunlu bir Türkiye Cumhuriyeti devleti bırakmak istemiyorum. Ben nasıl laik, hür biçimde yaşıyorsam onların da bu şekilde yaşamasını istiyorum. Atatürk’ün yolunda ilerlemek ve Mustafa Kemal’in ilke ve inkılaplarının yok olmamasını istiyorum. Ve bu türban meselesini kapatıp daha önemli sorunlarımıza yönelmeyi istiyorum.

Türban konusu açıldı PKK’da mücadelemizi kimse hatırlamıyor. Herkes arasında türbanı tartışıyor. Hem erkekler kadınların saçına bakınca günah oluyorsa, o kadar günahsa bakmasınlar.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri sızlamasın, üzülmesin. Bu millet bizim gibi insanlar olduktan sonra her şeyin üstesinden gelir. Biz birbirimize bağlı, Atatürk’ün yolunda ilerleyen bir milletiz. Gerekirse savaşa da giderim. Yeter ki vatan sağ olsun." Gizem Şimşek

Hüsnü Eleştirici



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs