En Sıcak Konular

Dikkat soğuk ve kar kapıda!

15 Şubat 2008 14:54 tsi
Türkiye bu gece Ukrayna üzerinden gelecek kuvvetli soğuk ve kar yağışının etkisine giriyor. Hafta sonu sıcaklıklar 8 ila 12 derece daha düşücek. Bölge Bölge 5 günlük hava:

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın hafta sonu tüm yurtta etkili olmasının beklendiği bildirildi. Rüzgarlar da kuvvetli esecek, tedbirli olunmalı. Soğuk hava çarşamba gününe kadar kalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan meteorolojik uyarıda, son meteorolojik analiz ve tahminlere göre yurdun kuzey kesimlerinin bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklendiği belirtilerek, hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın tüm yurtta etkili olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Hava sıcaklığının hafta sonu yurt genelinde 5-7 derece azalacağının altı çizilen uyarıda, ''Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek (Poyraz) rüzgar, Pazar günü yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde fırtınaya (saatte 70-80 kilometre hızla) dönüşecek'' denildi.

BÖLGELERDEKİ HAVA DURUMU

Uyarıda, bu genel değerlendirmeler ışığında Cumartesi-Pazar-Pazartesi günü bölgelerde beklenen hava durumunun da şöyle olacağı ifade edildi:

 Marmaralılar kar yağışına karşı hazırlıklı olmalı. Bugün öğleden önce hava parçalı bulutlu, akşama doğru ise yer yer karla karışık yağmur başlayacak. Bu gece saat 3’den itibaren özellikle İstanbul-Kocaeli-Bursa arasında yoğun kar yağışı bekleniyor. Hafta sonu bölgenin tamamı kar yağışı ve kuvvetli rüzgarın etkisinde kalacak. Bugün Edirne 7, Çanakkale 8, Kocaeli 5 derece.

Cumartesi ve Pazar günü bölge geneli, Pazartesi günü bölgenin doğusu kar yağışlı geçecek. Poyraz Cumartesi kuvvetli, Pazar günü fırtına (70-80 kilometre hızla) şeklinde esecek. Kar yağışı Pazar günü bölgenin doğusunda etkili olacak.

 İç Anadolu bölgesi bugün parçalı bulutlu ve puslu. Hafta sonu bu bölgede de yoğun kar yağışı görülecek. Cumartesi ve Pazar günü bölge geneli, Pazartesi günü bölgenin doğusu kar yağışlı geçecek. Kar yağışı Cumartesi ve Pazar günü bölgenin doğusunda etkili olacak. Pazar günü rüzgar kuvvetli, tipi de bekleniyor. Konya 2, Eskişehir 3, Sivas -1 derece.

 Ege Bölgesi’nde hava açık ve sıcaklık biraz yükseliyor. Egeliler tedbirli olmalı, yarından itibaren bölgede kuvvetli soğuk ve yağış bekleniyor. Yağış Manisa’dan itibaren iç kesimler boyunca kar olarak düşücek, hatta cumartesi gecesi, İzmir’in yükseklerinde dahi kar bekleniyor. Pazar günü bölgede dondurucu soğuklar olacak. Poyraz Pazar günü fırtına şeklinde esecek. Hava ancak çarşambaya doğru ısınacak. Bugün Denizli 9, Muğla 11, Kütahya 3 derece.

 Akdeniz: Cumartesi ve Pazar bölge geneli, Pazartesi doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Akdeniz’e kadar inecek kuvvetli soğuklar, pazar günü bölgenin iç kesimlerine, hatta Antalya’nın yüksek yerlerine dahi kar bırakacak. Antalya 14 derece..

 Güneydoğu Anadolu’da bugün hava açık. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri etkili kar yağışlı geçecek. Gaziantep 7 derece.

 Doğu Anadolu’da don yoğun yağın kar öğleden sonra hafifliyor, bu gece gece hava açacağı için don oluşacak. Hafta sonu ise karın yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Erzurum -7, Malatya 2, Van 0 derece.

 Karadeniz’in kıyılarında özellikle Zonguldak-Samsun ve Rize-Artvin arasında bugün de kar geçişleri devam ediyor. Kar hafta sonu yoğunluğunu arttırarak 3-4 gün daha devam edecek.

Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü kar yağışlı geçecek. Kar yağışı Pazar günü etkili olacak. Poyraz, Pazar günü bölgenin batısında fırtına şeklinde esecek. Trabzon 4, Samsun 5, Bolu 2 derece.

ÜÇ BÜYÜK İL

İstanbul’da öğleden önce hava parçalı bulutlu olacak ama akşam saatlerinde karla karışık yağmur başlayacak. Yağış bu gece kara dönüşecek. Hafta sonu İstanbul’da yüzde 90 olasılıkla kuvvetli soğuk, yoğun kar yağışı ve tipi bekleniyor. Ankara da yarın ve pazar günü yoğun kar yağışından etkilenecek. İzmir’de bugün hava parçalı bulutlu ve biraz ısındı, ancak hafta sonu İzmir çok soğuk, son yılların en düşük sıcaklık değeri ölçülebilir. Bursa’da kar yağışı, akşam saatlerine doğru başlayabilir. Adana yarından itibaren yağışlı. Bugün İstanbul 6, Ankara 4, İzmir 13, Bursa 6, Adana 12 derece.

Uyarıda, 3 büyük ilde beklenen hava durumları ile sıcaklık değerleri ise şöyle belirtildi:

İSTANBUL:

16.02.2008 (Cumartesi): Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden itibaren poyraz il genelinde kuvvetli olarak esecek. Min: 1 / Max: 3 derece.

17.02.2008 (Pazar): Çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Poyrazın ve kar yağışının il genelinde etkili olması bekleniyor. Gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Min: -1 / Max: 0 derece.

18.02.2008 (Pazartesi): Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu yakası aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Min: -3 / Max: 1 derece.

ANKARA:

16.02.2008 (Cumartesi): Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Min: -3 / Max: 3 derece.

17.02.2008 (Pazar): Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgar poyrazdan kuvvetli olarak esecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Min: -6 / Max: -3 derece.

18.02.2008 (Pazartesi): Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Min: -12 / Max: -4 derece.

İZMİR:

16.02.2008 (Cumartesi): Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. Min: 2 / Max: 9 derece.

17.02.2008 (Pazar) Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde yağmurlu geçecek. Min: 2 / Max: 5 derece.

18.02.2008 (pazartesi) Parçalı bulutlu geçecek. Min: 0 / Max: 5 derece.

Uyarıda, hafta sonu yurt genelinde görülecek kar yağışı ve soğuk hava ile yurdun iç ve batı kesimlerde etkili olacak poyraz fırtınasının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ve çığ riski) vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

HABER 7-NTV
 



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,804 µs