En Sıcak Konular

Norveç 100 bin Türk alacak

15 Şubat 2008 12:46 tsi
İşte Norveç'in işçiler için belirlediği kriterleri...

Norveç, Türkiye'den nitelikli eleman istediğini bildirdi. Çalışma Bakanı Çelik, Türkiye'nin 100 bin nitelikli iş gücünü 6 ayda hazırlayabileceğini açıkladı.Avrupa'da çalışmak isteyenlere müjde... Norveç, Türkiye'den nitelikli eleman istediğini bildirdi. Çalışma Bakanı Çelik, Türkiye'nin 100 bin nitelikli iş gücünü 6 ayda hazırlayabileceğini açıkladı.Yurtdışında çalışmak isteyenleri umutlandıracak olan gelişme, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile Norveç Çalışma Bakanı Bjarne Hakon Hanssen'in dün Ankara'daki görüşmesinde gündeme geldi.

GÖÇÜ KOLAYLAŞTIRACAKLAR

Görüşmenin ardından açıklama yapan Norveçli Bakan, ülkesindeki iş gücü sıkıntılarına işaret ederek şöyle konuştu: "İşletmeler 'Ben ne yapacağım, iş gücünü nereden bulacağım' diye soruyor. Türkiye'de nitelikli iş gücü sayısı oldukça yüksek. Bu kişiler Norveç piyasasına katkıda bulunabilir. Norveç'teki firmalarımızı Türkiye ile ilgili bilgilendireceğiz. Önümüzdeki dönemde, iş gücü göçünü kolaylaştıracak bir belgeyi parlamentoya sunmayı planlıyoruz."

GENÇ NÜFUS AVANTAJIMIZ

Bakan Çelik, açıklamaların ardından gazetecilerin soruları üzerine Norveç'te istihdamla ilgili şu bilgileri verdi: "Norveç Bakanı, şu anda 100 bin nitelikli elemana ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Biz de 100 bin nitelikli iş gücünü 6 ay içinde hazırlama imkanımız olduğunu söyledik. Hanssen, Norveç'teki göç yasalarının katı olduğunu, bunu kaldıracaklarını söyledi. İlişkilerin devam etmesi halinde Norveç'e önemli sayıda iş gücü gitme imkanı olabilecek."

İş-Kur'un elinde 450 bine yakın sertifikalı iş arayan eleman olduğunu belirten Çelik, uluslararası sertifikalandırma gerçekleştiren Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun ise Türkiye'deki iş gücü piyasaları ile ilgili analizlerini sürdürdüğünü dile getirdi. Norveç'in ağırlıklı olarak iş gücü taleplerini Avrupa'dan karşıladığını, Avrupa'daki demografik yapının da hızla yaşlandığını kaydeden Çelik, Türkiye'de ise 18-29 yaş arasında 13.5 milyon iş gücü olduğunun altını çizdi. Çelik, bu görüşmenin iş gücü için kapı aralama olduğunu belirterek, Norveç'in piyasa ile ilgili çalışma yaptırdığını, analiz çerçevesinde sektörlerin belli olacağını vurguladı.



Bu haber 1,137 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs