En Sıcak Konular

'Apo DTP'yi kapatabilir!'

15 Şubat 2008 12:26 tsi
'Apo DTP'yi kapatabilir!' DTP ve PKK'yı en iyi okuyan isimlerden Kürt aydını Ümit Fırat, yaşanması halinde Abdullah Öcalan'ın DTP'yi kapattıracağı bir ihtimali açıkladı. Fırat'a göre, DTP'nin sonunu getirecek bu gelişme ne dersiniz?

Kürt aydın Ümit Fırat, DTP'nin Diyarbakır belediyesini kaybetmesi halinde, Öcalan'ın partiyi kapatacağını iddia etti.
 
Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde Diyarbakır'ı istediğini açıkça ilan etti. DTP, bu isteğe 'Diyarbakır kaledir, düşmez" yanıtını verdi. Kürt aydınlar, yerel seçimlerde Diyarbakır özelinde müthiş bir mücadele yaşanacağını düşünüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, "Bize göre Diyarbakır kaledir. Kimseye vermeyiz" açıklamasının ardından, yerel seçimlerin nabzının Diyarbakır'da atacağı net bir şekilde ortaya çıktı.

Ahmet Türk'ün korkusu

DTP Mardin Milletvekili ve Meclis Grup Başkanı Ahmet türk, yaptığı son açıklamada, "Diyarbakır kalesi hiçbir zaman düşmeyecektir. Diyarbakır'ı, Dersim'i (Tunceli), Batman'ı kaybedersek, mücadelemizin anlamı olmaz" dedi. Peki yerel seçimlerde AK Parti Diyarbakır'ı kazanırsa ne olur?

Tempo dergisi Kürt aydınlarına bu sorunun cevabını sordu. PKK karşıtı çıkışları ile dikkat çeken Kürt kökenli Ümit Fırat ise bu soruya çarpıcı bir cevap verdi: "Diyarbakır düşerse, Öcalan DTP'yi kapatır."

"Diyarbakır'ı kaybetmek DTP'nin sonu olur"

Ümit Fırat'a göre Diyarbakır'ı kaybetmek DTP'nin, doğal olarak da PKK'nin prestij kaybı olacak. Çünkü DTP ve PKK'ya destek veren bütün büyük gösteriler ve kitlesel eylemler Diyarbakır'dan çıkıyor. "Hem Kürt halkının kafasındaki sembol olarak, hem de PKK'nın siyasi gücü bakımından Diyarbakır, neredeyse bir ölüm kalım meselesidir" diyen Ümit Fırat, DTP'nin Diyarbakır'da seçimi kaybetmesinin, partinin sonu olacağını düşünüyor.

DEHAP mahkeme kararıyla kapatılmadı

Ve böyle bir durumda, Abdullah Öcalan'ın DTP'yi kapatma talimatı vereceğini iddia ediyor: "Abdullah Öcalan yeni bir parti kurulmasını emreder. Öcalan, 2004 yılı belediye seçimlerinden sonra DTP'nin kurulması kararını verdi ve kuruldu. DEHAP mahkeme kararıyla kapatılmadı. Kendi kendini kapattı. Çünkü DEHAP, o zaman Öcalan'ın hoşuna gitmeyen bir sonuç aldı. Diyarbakır seçimleri kaybedilirse, DEHAP'tan DTP'nin kuruluşuna geçişten çok daha sert, çok daha büyük tasfiyelere yol açacak gelişmeler olur. Diyarbakır gibi bir yerde seçimi kaybetmek DTP'nin sonu olur."

Dağdakileri etkilemez

Fırat'a göre ise DTP'nin Diyarbakır'ı kaybetmesi dağdaki PKK'lıları etkilemez, hatta böyle bir süreç karşısında dağdakiler daha da radikalleşir. Diyarbakır'da DTP'nin kaybetmesi, partinin tabanını daha da hırçınlaştırır.

Aktifhaber



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,358 µs