En Sıcak Konular

Hürriyet yine yalan çıktı!

15 Şubat 2008 12:53 tsi
Hürriyet yine yalan çıktı! Hürriyet gazetesinde dün yayınlanan 'Mini etek giydikleri için lise öğrencilerinin bacaklarına kezzap atıldı!' haberi, öğrenciler tarafından yalanlandı. Son dönemde hemen her gün bir haberi yalanlanan Hürriyet, basın etiğini hiçe saymayı artık normal ka

Mersin'in Tarsus ilçesinde biri ilköğretim okulu, diğeri lise öğrencisi 2 kız öğrencinin üzerine mini etekli oldukları için kezzap atıldığı yönündeki haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

Tarsus'ta pazartesi günü gerçekleştiği öğrenilen olaylar, dün bir haber ajansı tarafından mini etekle ilişkilendirilerek servise verildi. Ajansın haberine dayanarak kimi internet siteleri de olayı 'mini eteğe mahalle baskısı' şeklinde yansıttı. Ancak habere konu olan kız öğrenciler, mini etek iddialarını yalanlarken, görgü şahidi denilen bayanın da söz konusu olayı hiç görmediği anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerinde yürürken yolda bir anda bacağında yanma hisseden Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki B.S.Y. isimli kız öğrenciyi, yakınları hastaneye götürdü. Yapılan kontrolde öğrencinin bacağına yanıcı madde döküldüğü belirlendi. Olayın pazartesi günü meydana geldiğini söyleyen B.S.Y., kendisine laf atma ya da 'Neden mini etekle dolaşıyorsun?' şeklinde bir tepki almadığını anlattı. B.S.Y., "Yapılan haberler yalan. Benim eteğim de zaten uzundu. Nereden uydurmuşlar bu haberi bilmiyorum." dedi.

Yine mini eteği için saldırıya uğradığı söylenen lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.K.'nin de mini etekli olmadığı, üzerinde okul forması bulunduğu belirlendi. G.K.'nin başına gelenlerle ilgili olarak gazetecilere 'görgü şahidi' şeklinde açıklamada bulunan Eda Özbolat isimli bayanın ise olayı hiç görmediği anlaşıldı. Emniyet Çocuk Şube'de ifadesine başvurulan Hukuk Fakültesi öğrencisi Özbolat'ın CHP'li bir milletvekilinin kızı olduğu öne sürüldü. Özbolat'ın, gittiği kuaförde G.K.'nin başına gelenleri duyması üzerine olaya müdahil olduğu öğrenildi.

Şırıngalı sapığın bir hemşire ve bir dershanede çalışan iki kişinin daha bacaklarına yanıcı madde attığı belirlendi. Tarsus Emniyet Müdürlüğü MOBESE kameralarından olayla ilgili olarak delil bulmaya çalışırken, sivil polisler sapığı yakalamaya çalışıyor. Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire A.İ.'nin de pantolonuna yakıcı madde atıldığını belirtti. Erguvan, bacağında yanma hisseden A.İ.'nin daha sonra pantolonunda leke gördüğünü, eve gidip üzerini değiştirdikten sonra polise şikâyetçi olduğunu bildirdi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Halil Tokyürek, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. İki kız öğrencinin bacağına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yanıcı madde döküldüğünü aktaran Tokyürek, çocukların mor leke görmeleri ve acı hissetmeleri üzerine hastaneye götürüldüklerini kaydetti. Tokyürek, "Kızlar eşkal veremiyor. Şu an olayı kimin ve neden yaptığı araştırılıyor." dedi. Tokyürek, MOBESE kameralarının da izlendiğini, laboratuvara gönderilen yanıcı maddenin ne olduğunun, inceleme sonucu anlaşılacağını bildirdi.



Bu haber 4,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs