2. Vatikan darbesi! | " /> 2. Vatikan darbesi! | "/>

En Sıcak Konular

2. Vatikan darbesi!

15 Şubat 2008 09:40 tsi
2. Vatikan darbesi!
İtalya'da Prodi hükümetini devirdiği iddia edilen Vatikan şimdi de İspanya Başbakanı Zapatero'ya cephe aldı... Eşcinsel hakları, kürtaj yasaları yüzünden ters düştüğü liderin marttaki yeni genel seçimi kazanmaması için kampanya yürütüyor ..

İtalya'da Romano Prodi hükümetinin ipini çektiği basında ve kulislerde dile getirilen Vatikan, bir ülkenin daha siyasetini karıştırdı. Yeni hedef, İspanya. Hedefteki isim, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero... Siyasete din müdahalesinin izleri, 9 Mart'taki genel seçim öncesinde iyice belirginleşti. Katolik Hıristiyanların merkezi, aynı zamanda dünyanın en küçük devleti olan Vatikan, etkinliğini Valensiya Başpiskoposu üzerinden gösterdi. Başpiskopos, Zapatero aleyhine kampanya başlattı.

BROŞÜR DAĞITIYOR
Başbakan ve Sosyalist Parti'nin "ahlaki değerleri ve aile kurumunu yıkmaya çalıştığını" savunan İspanya Kilisesi, vaazlarda Muhafazakar Parti'ye oy vermeleri telkininde bulunmaya başladı. Aile değerlerine dikkat çekmek için başkent Madrid'te gösteri düzenledi. 15 bin kişinin katıldığı gösteri, Sosyalist Parti karşıtı eyleme dönüştü. Ardından "Sosyalist Parti'ye oy vermeyin" broşürleri dağıttı.

TEMSİLCİYLE GÖRÜŞTÜ
Papa 16'ncı Benedict, Vatikan yetkilileri ve İspanya'daki temsilcileri yasal düzenlemeler aşamasında sık sık Zapatero hükümetine yüklenen açıklamalar yapmıştı. Papa,. geçen yıl yeni İspanya Büyükelçisi'ni kabulünde "Hükümetinizin eşcinsel evliliklere izin vermesi ve kürtaja göz yumması kabul edilemez" demişti. Ardı ardına gelen baskılar sonrası Başbakan Zapatero bu duruma "dur" demek için kolları sıvadı.

'DİN MÜDAHALESİ OLMAZ'
Konuşmalarında Kilise'nin siyasete müdahalesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Dün de Vatikan'ın özel temsilcisi Monsenyör Manuel Monteiro de Casto'yu seçimlere müdahaleden duyduğu rahatsızlığı görüşmek için Başbakanlık konutuna çağırdı. İtalya'da da La Stampa gazetesi, kürtaj ve eşcinsel hakları yasaları yüzünden Vatikan'ın, Prodi iktidarını bitirdiğini iddia etmişti.

sabah



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs