En Sıcak Konular

Öcalan fırıncı oldu!

15 Şubat 2008 09:14 tsi
Terör örgütü PKK'dan ayrılan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Kuzey Irak’ta fırıncı dükkanı açtı.

Terör örgütü PKK'dan ayrıldıktan sonra, ayrı örgüt kuran daha sonra buradan da ayrılan, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Kuzey Irak’ta Süleymaniye ile Erbil kentleri arasındaki Koysancak'ta fırıncı oldu. Osman Öcalan, tüm savaşlara karşı olduğunu söylerken, “Kişisel siyaset yapıyorum. Hiç bir örgütle ilgim yok” dedi.


Terör örgütü PKK'da yıllarca faaliyet gösterdikten sonra 2006 yılında bir grup örgüt yöneticisiyle birlikte ayrılarak ‘Kürdistan Yurtsever Demokrat Partisi'ni (PWD) kurduktan sonra daha sonra bu örgütle de yollarını ayıran Osman Öcalan, Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentine bağlı Koysancak İlçesi'ne yerleşti.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kontrolünde Koysancak'ta açtığı ‘Ekmek fabrikasında' 15 işçi çalıştıran Öcalan, DHA muhabiri görüştü. Aralarında peşmerge birimlerinin de bulunduğu bölgedeki Kürt yönetime bağlı kuruluşlara ve satış noktalarına kamyonetlerle günde 7-10 bin etmek ulaştıran Osman Öcalan, hiçbir örgüt ile ilişkisinin kalmadığını, sadece kişisel siyaset yaptığını savundu. Öcalan, şöyle dedi: “Örgütlerden ayrılabilirim. Ama davamdan asla ayrılmam. 28 yıldır Türkiye'den ayrıyım. Köyümü ve halkımı çok özledim. Burada kimseyle sorunum yok. Sık sık Süleymaniye, Duhok ve Erbil'de dolaşıyorum. Mütevazı bir yaşamım var.”

Osman Öcalan, DTP'nin son kongresinde genel başkan düzeyinde yapılan değişikliğin gereksiz olduğuna değinerek, “Ahmet Türk'ün genel başkanlığındaki DTP daha başarılı olurdu. Meclis'te DTP'ye yönelik siyasi linç girişimleri hoş tutum değil. Kürt milletvekillerinin parlementoda olması bir kültür zenginliğidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde DTP Diyarbakır, Batman ve Hakkari'yi kolay kaptırmaz. Buralar DTP'nin birer kalesidir. AKP, Kürt sorununda samimi değil. Sınır ötesi operasyonlar DTP'ye eksi değil, artı kazandırıyor.”

'SINIR ÖTESİ OPERASYONDA SONUÇ ALINMAZ'

Olası sınır ötesi operasyon hazırlıklarına değinen Osman Öcalan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte çok sayıda sınır ötesi operasyon yapıldığını hatırlatırken, şu iddialarda bulundu:“O operasyonların hiç birinde sonuç alınmamıştı. Son operasyonlarda da sonuç alınmaz. Baharla birlikte kara operasyon söz konusu. Bunda ne olur bilemem. Ama geçmişte yapılan onlarca hareketten de beklenen sonuç alınmamıştı. Çözüm savaşta değil, artık barıştadır. Bu anlamda ayrım yapmaksızın tüm savaşlara karşıyım. AKP, iki dönemdir iktidarda. Kürt sorunun çözümünü gerçekleştiremediği gibi sorunu daha da krize soktu. Bu sorunu türban tartışmalarıyla kapatmaya çalıştıysa da bu sorun halen çözüm bekliyor.”

vatan



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs