öldürücü darbe planı! | " /> öldürücü darbe planı! | "/>

En Sıcak Konular

PKK'ya öldürücü darbe planı!

15 Şubat 2008 07:58 tsi
PKK'ya öldürücü darbe planı!
ABD Genelkurmay 2. Başkanı General James Cartwright’ın ardından, Ankara bu kez ABD Savunma Bakanı Robert Gates’i ağırlamaya hazırlanıyor. Gates ile yapılacak görüşmelerde PKK’ya bahar aylarıyla birlikte vurulacak öldürücü darbe (golden s

Gates, PKK’ya son darbe için geliyor  

ABD Savunma Bakanı Gates PKK’ya karşı yapılacak bahar operasyonu için Ankara’ya geliyor. Örgüte karşı kara harekatı düzenlenebileceği ileri sürülüyor.

ABD Genelkurmay 2. Başkanı General James Cartwright’ın ardından, Ankara bu kez ABD Savunma Bakanı Robert Gates’i ağırlamaya hazırlanıyor. Gates ile yapılacak görüşmelerde PKK’ya bahar aylarıyla birlikte vurulacak öldürücü darbe (golden shut) planlanacak.

Gates uzun yıllar sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk ABD Savunma Bakanı olacak. Son olarak 2001 yılında dönemin ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld Ankara’ya gelmişti.

Gates’in Ankara ziyareti Mart ayının ilk haftası için planladı. Ancak önceki gün evinin önünde buzda kayarak düşen ve sağ kolu omuz bölgesinden kırılan Gates’in ziyaretini 1-2 hafta erteleyebileceği belirtildi.

Mekik diplomasisi

Başbakan Erdoğan’ın 5 Kasım’daki ABD ziyaretinden bu yana iki ülke arasında PKK’yla mücadele alanında mekik diplomasisi izleniyor. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile ABD’li muadili General James Cartwright ikisi Washington, ikisi Ankara ve biri de Bağdat’da olmak üzere 2,5 ay içerisinde 5 kez yüzyüze görüştüler. Cartwright’ın önceki gün gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinin ardından iki komutanın görüşmelerinin aynı sıklıkla devam edeceği belirtildi.

PKK’ya öldürücü darbe

ABD ile kurulan istihbarat paylaşımı sayesinde kış döneminde PKK’ya önemli bir darbe vuruldu. Bahar aylarıyla birlikte sınır ötesine karadan da harekat düzenlenmesi planlanıyor. Kara harekatının yöntemi ise çok gizli tululuyor. Uygulama gününün koşullarına göre, zırhlı birliklerin de katılımıyla çok kapsamlı bir kara harekatı gerçekleştirebileceği ya da özel kuvvetlerin helikopter destekli uçarbirlik harekatıyla Kuzey Irak’a sızabilecekleri belirtiliyor. Gates’in görüşmelerinde iki ülke arasındaki istihbarat paylaşımı mekanizması değerlendirilecek. ABD ile Türkiye, PKK’ya bahar aylarıyla birlikte ayağa kalkmasına fırsat vermeden vurulacak öldürücü darbeyi planlayacak. 1 Aralık’ta düzenlenen hava harekatıyla ilk şoku yaşayan terör örgütünün, bu kez karadan yapılacak ani “yumrukla” etkisiz hale getirileceği ifade ediliyor.

vatan



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,503 µs