En Sıcak Konular

Migros 1.97 milyar YTL’ye İngilizlerin oldu

14 Şubat 2008 17:05 tsi
Migros 1.97 milyar YTL’ye İngilizlerin oldu Türkiye'nin en büyük perakende mağazası İngilizlerin eline geçti. Koç Holding, Migros'u 1.97 milyar YTL’ye BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital’a sattı.

Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaya rağmen, Türkiye’nin en büyük perakende zinciri Migros’un satışında oluşan bedel şirketin piyasa değerini aştı. Koç Holding, Migros’taki yüzde 50.8 hissesinin BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital’a piyasa değerinin yaklaşık yüzde 10 üstünde olan 1.977 milyar YTL bedelle satılmasına ilişkin anlaşma imzalandığını açıkladı. 

Holdingin İMKB’ye yaptığı açıklamada alıcı Moonlight’ın anlaşmanın tamamlanmasının ardından SPK tebliğleri doğrultusunda azınlık hissedarlara çağrıda bulunulacağı belirtildi. Satış işlemi Rekabet Kurumu’nun iznine tabi olacak. Koç Holding, hisse devir sözleşmesinin imzalanmasının ardından hisselerin Moonlight Capital veya bildireceği şahıs ve şirketlere satılmasını da kabul etti.

Satış bedelinin 20 milyon YTL’si imza tarihinde, 1.957 milyar YTL bakiye tutar ise devir gerçekleştiği tarihte ödenecek.

Koç: Güçlendik, radikal adımlardan çekinmeyiz

Dünkü kapanış değerine göre Migros’un piyasa değeri 3.525 milyar YTLolurken, anlaşmaya göre şirketin tamamı için hesaplanan bedel ise 3.892 milyar YTL ile yaklaşık yüzde 10 yüksek oluştu.

Devirden önce Koç Grubu, Migros’un sahip olduğu Koçtaş, Tat Konserve, Tanı Pazarlama ve Entek Elektrik hisselerini satın alacak. Migros da Koç Holding’e ait Şok Marketler ve Sanal Merkez Ticaret hisselerini satın alarak bu iki şirketin tamamına sahip olacak.

Moonlight Capital da, hisseleri devralmak amacıyla, yüzde 99.99’una sahip olacağı bir anonim şirket kuracağını açıkladı. Yeni kurulacak şirket, tescil edilmesinin ardından, alıcı yerine geçerek hisse devir sözleşmesine taraf olacak.

Satış arabalarından 300 milyon müşteriye

Koç Holding, 18 Haziran 2007’de Migros ile ilgili satış dahil alternatifler için JP Morgan’a yetki vermişti. Satış süreciyle ilgilenen şirketlerden Carrefour, Sabancı Holding, Anadolu Grubu, Carlyle ve Kiler daha sonra çekildiklerini açıklamışlardı.

MİGROS HİSSELERİ DÜŞÜŞTE

Migros’un yüzde 50.8 hissesinin satışının duyurulmasının ardından güne yükselişle başlayan hisse senetleri ilk seansı ekside tamamladı. Şirket hisseleri yüzde 2.53 düşüşle 19,3 YTL’ye gerilerken, Koç Holding hisseleri ilk seans sonunda yüzde 2.54 artışla 4,84 YTL’ye çıktı.

BC PARTNERS: 11 MİLYAR EURO’LUK FON

1986 yılında kurulan Londra merkezli finansal ortaklık şirketi BC Partners’ın yönettiği fonların toplam büyüklüğü 11 milyar Euro düzeyinde bulunuyor. BC Partners, 65 şirkete toplam değeri 49 milyar Euro’yu bulan yatırım yaptı. Şirket şu ana kadar ağırlıklı olarak Batı Avrupa’ya yaptığı yatırımlarla biliniyor.

Ntvmsnbc



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs