En Sıcak Konular

Fenerbahçe 'zenginler ligi'ne aday

14 Şubat 2008 14:25 tsi
Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday oldu.

Deloitte tarafından her yıl hazırlanan ''Footbal Money League'' (Futbol Para Ligi) araştırmasının 2006-2007 sezonu sonuçları yayımlandı.

Deloitte Spor Sektörü Grubu'nun her yıl gerçekleştirdiği çalışmanın, 2006-2007 sezonu finansal verilerine dayanarak hazırlanan araştırmasında Fenerbahçe'nin 87,2 milyon Avroluk gelirle önümüzdeki yıllarda dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday olduğu belirtildi.

''MONEY LEAGUE'YE GİREN İLK TÜRK KULÜBÜYÜZ''

Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, yaptığı açıklamada, ''Deloitte Footbal Money League''e giren ilk Türk kulübü olduklarını bildirdi.

Transfer geliri gibi bazı gelirlerin kurallar gereği eklenmediği sıralama tablosunda Fenerbahçe'nin 87,2 milyon Avro ile 25. sırada yer aldığını ifade eden Kuşin, bu tablonun Aziz Yıldırım'ın kulübe ilk kez başkan seçilişinin 10. yıldönümüne rastlamasının da 10 yıl önce dünya kulübü olma hedefine 10. yılda ulaşıldığının somut bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Kuşin'in açıklaması özetle şöyle:

''Fenerbahçe Spor Kulübü, her yıl İngiltere'de Deloitte&Touche merkezi tarafından yayınlanan Money League'e giren ilk Türk Spor Kulübü oldu.

Transfer geliri gibi bazı gelirlerin kurallar gereği eklenmediği tabloda Fenerbahçe 87,2 milyon Avro ile yer aldı. Bu tutar, Fenerbahçe'nin futbol dışı gelirlerinin ve bütçesinin tamamını içermiyor. Beş şirketinin gelirlerini de içermiyor. Hesaplamalara tüm şirketlerin toplam gelirlerinin sadece temettü şeklinde kulübün gelirleri içine yansıyan tutarlar giriyor. 87,2 milyon Avro ile listede 25. sırada olan Fenerbahçe'nin altında Benfica, West Ham United, Manchester City, Aston Villa, Everton gibi dünyanın en ünlü kulüpleri yer alıyor. Bu tablonun başkan Aziz Yıldırım'ın seçildiği günün 10. yıldönümüne rastlaması da on yıl önce dünya kulübü olma hedefine 10. yılda ulaşılmış olmasının somut bir göstergesi oldu.''

Zaman

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs