En Sıcak Konular

Türban yasak; yolsuzluk serbest olsun

14 Şubat 2008 14:14 tsi
Türban yasak; yolsuzluk serbest olsun Üniversitelerde başörtüsü özgürlüğü için anayasa değişikliği süreci ile başlayan tartışmalar, karşıt görüşlü öğretim üyeleri arasında başlayan imza kampanyaları ile sürüyor.

'Üniversitelerde özgürlük bildirisi' ODTÜ Öğretim Üyesi İhsan Dağı ve Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Şaban Çalış'ın başlattığı imza kampanyasına bir hafta içinde farklı siyasi görüşlerden oluşan öğretim üyeleri imza atmıştı.

Bu imza kampanyasına karşılık, başörtüsünü 'gericilik' olarak değerlendiren Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) de imza kampanyası başlattı.

ÜKD'nin 'Gericiliğe izin vermeyelim' sloganıyla başlatılan kampanyanın bildirisinde, "Gerici ve liberallerin türbana özgürlük ittifakı Türkiye üniversitelerinin yüz karasıdır. Türbanın neyi örttüğünü görmemekte ısrar eden, türbanı özgürlükler zemininde ele almakta direnenlere aydınlanmacı, kamucu ve yurtsever akademisyenler olarak sesleniyoruz: Türban bugünün Türkiyesi'nde 'Bireysel özgürlük' konusu değildir. Türban AKP'nin gericiliğini-piyasacılığını örtüyor, türban ABD emperyalizmini, ABD'nin AKP eliyle Türkiye'yi İslam cumhuriyetine dönüştürme sürecini örtüyor" deniliyor.

İmza kampanyasına farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, okutmanlar, araştırma görevlileri, uzmanlar ve emekli öğretim üyeleri katılıyor. Bugün itibariyle 6 bin 700 kişinin imza attığı bildirinin imza kampanyası yarın sona erecek.

ESKİ REKTÖR AŞKIN VE EŞİ DE BULUNUYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)'den hükümeti ve anayasa değişikliğini hedef alan bildirinin altına aralarında okutman, araştırma görevlisi ve uzmanların da bulunduğu 50 kişi imza attı.

Özgürlük karşıtı imzalar arasında Van'da çete suçlamasıyla yargılanan Eski rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın, Eşi Doç.Dr. Oya Aşkın da bulunuyor. Aşkın ile birlikte yine çete suçundan yargılananlar arasında yer alan eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz bulunuyor.

DOÇENT BAŞHEKİM BİLDİRİDE PROFESÖR OLARAK GEÇİYOR

Bildiride geçmişte Araştırma Hastanesi'nde ismi yolsuzlukla gündeme gelen Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin'in unvanı ise 'Prof. Dr.' olarak geçmesi dikkat çekiyor. Başhekim Şahin, üniversite hastanesi solüsyon ihalesi ile ilgili olarak ihale komisyonunda bulunan Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı ve bazı öğretim üyeleri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmıştı.

BİLDİRİYE İMZA ATAN ÖĞRETİM GÖREVLİLİLERİN İSİMLERİ YAYINLANMIYOR

Özgürlük karşıtı imza atan 6000 civarında öğretim üyesi olduğu iddiasına rağmen bu isimlerin kamuoyuna neden duyurulmadığıysa merak konusu.

8 sütun



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs