En Sıcak Konular

Başbakan'ın kafasını attıranlar

14 Şubat 2008 13:22 tsi
Başbakan'ın kafasını attıranlar Dünyanın en stresli koltuklarından birinde oturuyor. Türkiye’de başbakan olmak; ip üzerinde yürüyüp aynı zamanda kafasının üzerindeki ansiklopedi ciltlerini düşürmemek demek. Makamın stresi, asabiyetiyle birleşince zaman zaman sertlik polemikleri or

Başbakanlık makamının verdiği stres ve doğuştan gelen asabiyetini bir kenara bırakırsak Başbakan’ın kafasının tasını attıran şeyler neler:

Göz göre göre inkar

Doğan medya grubu Erdoğan’ın bu zaafını bildikleri için özellikle damarına basıyorlar. Örneğin; Türban tartışmaları ile aynı zamanda Vakıflar Yasasını meclise getirdiler. Yasaya MHP ve CHP’nin sert muhalefeti var. Hatta AKP tabanında bu konuya destek verecek bir profile de sahip değil. Bu gerçek ortadayken Vakıflar Yasası’nda bir şey yapılmıyor sözlerini duymak Başbakanı çileden çıkarıyor. Her normal insan gibi.

Ankara gurbet gibi

Devletle ve statükoyla sorun yaşayanlar için Ankara’nın havası çok ağır. Erdoğan ve genel olarak AKP’liler Ankara’da gurbette gibi. Oralı değiller. Özellikle yaşadıkları, dolaştıkları ve girip çıktıkları mahalleler, caddeler, mekanlar onları beslemiyor. Aksine heyecanlarını kırıyor.

Bilip de söyleyememek

Tayyip Erdoğan gün geçtikçe Türkiye Cumhuriyeti Devletinin daha fazla sırrına vakıf oluyor. Bunları anlatamadığı için kendini tam olarak savunamıyor. Bu sırların varlığı stresini arttırıyor.

Etrafındaki adamlar

Erdoğan gözleri hemen dolacak kadar yufka yürekli, kimseye güvenmeyecek kadar da şüpheci. Partisinde pek çok eğilim de var. Bu ikisi birleşince çevresinde çok sayıda farklı adamı var. Bunların bir kısmı çok vasıfsız olduğu için stres kaynağı. En küçük bir yalpalamada kimlerin terk edeceğini ya da ihanet edeceğini biliyor. Abdullatif Şener’den sonra hocası Nevzat Yalçıntaş’ın açıklamaları ortada. Erdoğan’ı geren konulardan biri de başkanın adamları.

Uykusuzluk

Başbakan çok yoğun çalışıyor. Uykusuzluktan kaynaklanan yorgunluk insanı daha tahammülsüz yapıyor. Başbakan’ı kendisinden daha çok düşünen ve gerektiğinde programını kesip istirahat etmeye zorlayacak bir yardımcıya ihtiyacı var.

Sonuç olarak normal insanları deli edecek kadar neden var, ancak Başbakan olunca fazla mazeret bildirme şansı yok.

www.iyibilgi.com analiz Emin Değer



Bu haber 1,125 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs