En Sıcak Konular

Türk tılsımı ‘büyü’ bozuyor!

14 Şubat 2008 12:19 tsi
Türk tılsımı ‘büyü’ bozuyor! Dünyanın netameli ne kadar işi varsa bu coğrafyada mı çözülür? Başka ülkelerde ayda, yıldı bir olan olaylar, Türkiye ve periferisinde bir günde oluyor. Hem de seri halinde. Aslına bakılırsa hem biz hem de dünya da alıştı gibi. Günlük çekişmeler içinde dön

Bakın; Türban, Anayasa Mahkemesi, rektörler, üniversiteler, öğrenciler, Vakıflar Yasası, AB, çeteler, ekonomik kriz, bunlar günlük işler. Bunları konuşur, tartışırız. “Randevusuz” olaylara ise bakamayız. Sıkışığız.

Oysa Türkiye’de ve bağlı coğrafya da neredeyse hergün binbir tür ikircikli olay olur. Kendi içinde de-artık nasılsa-çözülür gider. Başka ülkelerde yılda bir olan bu olaylar biz dte rutin sayılır. Türk tılsımı kendi içinde küresel büyüleri bozar.

Meseleyi hiç uzatmadan sadece son 24 saat içinde olan bir seri olayı alt alta yazalım, karar sizin. Nasıl oluyor da oluyor bir bakın:

İSRAİL SAVUNMA BAKANI BARAK: İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak gizli saklı değilse de sessizce Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı ile görüştü. Mâlum, terör örgütüne yönelik operasyonlarda İsrail’in casus uçakları, muhtemelen istihbaratı kullanılıyor. Başka askeri alım konuları da (Arrow füzeleri vb.) var. Bunlar yine rutin. Bu ziyarette örneğin İran’ın yeri ve önemi ne? Bu ziyarette ABD’nin füze kalkanının bir ayağını da Türkiye'ye kurmayı planlamısının yeri ne ve önemi ne? Bu ziyarette ABD ve Batı için İran'ı dizginleme arzusunun yeri ve önemi ne? Bu ziyarette İsrail'in Gazze'ye saldırı başlatma düşüncesinin yeri ve önemi ne?

HİZBULLAH’ın BEYNİ ÖLDÜ: Aynı zamanlama ile en az Usame bin Laden kadar önemli terörist İmad Mugniye Şam’da öldürülüyor. Lübnan’daki Hizbullah kurucusu. 5 milyon dolarlık kelle ödülü bulunan Mugniye bombalı araçla öldürülüyor. İran ve Hizbullah, İsrail’i suçluyor. ABD, “bu adam olmadan dünya daha güzel” diyor. Bu sırada belirttiğimiz gibi İsrail Savunma Bakanı Türkiye’de. Kendisine soruluyor, sorulmakla kalıyor. Yanıt yok. Tel Aviv ise yalanlıyor.

ABD GENELKURMAY II. BAŞKANI: Herkes uyusa muzip Tür basınının uyumayacağı bir olay yaşanıyor, ABD Genelkurmay II. Başkanı tam zamanlamayla Ankara’ya geliyor. Dört yıldızlı general James Cartwright ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun görüşüyor. “Resmi” olarak terör örgütü PKK ile mücadelede işbirliği ve Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını masaya yatırılıyor. Füze kalkanı, İran, İsrail ziyareti ile tesadüf, alımlar, Filistin meselesine girilip girilmediği hiç bilinmiyor.

NABUCCO KARTLARI: Bu arada “alakasız” olarak Nabucco Projesi’nde herkesin atladığı, daha doğrusu “birleştiremediği” iyice garip iki olay üst üste yaşanıyor; Türkiye’nin ambargosu nedeniyle Nabucco dışında kalan Fransa, Güney Akım Projesi’ne ortak olmayı düşündüğünü söylüyor, AB çevrelerine göre bu “rest” anlamına geliyor, AB’nin ilgili adamlarının Türkiye’ye geleceği söyleniyor, bu gerçekleşirse Nabucco ölümcül darbe alacak anlamına geliyor. Ertesi gün Türkiye masaya bir pot daha sürüyor, İran doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak boru hattına yeşil ışık yakıyor. Bu Nabucco’yu baltalarsanız, AB’yi dışlarım (!) demek. Bu çok önemli gelişmeler AB dışı ülkelerin ismi geçirilerek yapılıyor. (Bu konu ile ilgili özel bir habere bugün iyibilgi’de okuyacaksınız.)

PİSSSST!: Günün gazetelerini “kedi”ler basıyor. Şaka değil, kedilerle ilgili iki haber gazetelerde birinci sayfadan görülüyor. İlk haber, kediyi balkondan atan bir adamın sevgili tarafından öldürülmesi. Kadının hapse, erkeğin mezara, kedinin ise yara almadan hayatına devam ettiği duyuruluyor. İkinci kedi ise Siyam kedisi. Sahibi, dışarıda çiftleşip hamile kaldığı için kedisini sokağa atıyor, kedinin iki yavrusuyla mahsun bakışı sayfalara yansıtılıyor! “Ne alaka” diyen iyibilgi okuruna makul bir yanıt verilemiyor.

www.iyibilgi.com Ankara



Bu haber 1,808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,627 µs