çatal bıçaktır! | " /> çatal bıçaktır! | "/>

En Sıcak Konular

Özgür kadın, çatal bıçaktır!

14 Şubat 2008 11:47 tsi
Özgür kadın, çatal bıçaktır! "Ne diyordu başörtüsü karşıtları? Üniversiteye girecekler hepimizin kafasına türban takacaklar. İlk defa bu kesimin bir kaygısı doğru çıktı. Vallahi ölsem gözüm açık gitmeyecek. Sizden gelen sorulara bakılırsa hepimiz türbanı kafaya takmışız. Geçmiş olsu

Sivilay Abla/ Taraf

Özgür kadın çatal bıçaktır

SORU: Sevgili Sivilay Abla, ÖKS deneme sınavında çıkan bir sorunun içinden çıkamadık. Lütfen doğru cevabı gönder? (Bahçelivillalar İlköğretim Okulu 8-F sınıfı öğrencileri)

Türban tartışmalarına katılan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun konuyla ilgili kaleme aldığı manzum eserinde “Özgür Kadın çatal bıçaktır” diyor. Bu önermeye göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Çatal özgür, kadın bıçaktır.
b) Özgür kadın çatal bıçak ise özgür erkek de kaşık olmak zorundadır.
c) Aristokrat özgür kadın gümüş olur.
d) Örgütlü özgür kadınlara jumbo çatal bıçak seti denir.
e) Özgür kadının çocuklarına çay kaşığı, kahvaltı çatalı ve meyve bıçağı diyebiliriz.

CEVAP: Sevgili yavrularım, Bekir Coşkun’un ilkokul fişi sofistikeliğindeki yazılarının köşe yazısı olarak harcanmasına gönlüm razı olmaz iken, bu incilerin ÖKS denemelerine düşmesini görmek beni derinden yaraladı. Cevapların ise hepsi birbirinden doğru. Hiç birine kıyamadım. Artık gönlünüze göre birini seçin.

3. Yolcular iskenderin yanına yoğurt istiyor

SORU: Sevgili Sivilay Abla, bir grup liberal-sol aydının başka bir türban mümkün diyerek Üçüncü Yol Hareketini başlattı. Hem özgürlük hem laiklik sloganıyla bir bildiri yayımladılar. Ahmetler, Mehmetler, Ayşeler, Hasanlar bu metni imzaladı ama sizin imzanızı göremedik. Nedendir? (Rumuz: İmzacı)

CEVAP:  Ben bu arkadaşları tanıyorum. 27 Nisan’dan sonra da “ne darbe ne şeriat”, 28 Şubat’tan sonra da “Ne takunya ne postal” diyenler değil mi onlar?  Bu sefer “hem-hem” bağlacı kullanmakla iyi etmişler, “ne-ne” bağlacı çok yıpranmıştı zaten.
Sizin de tespit ettiğiniz gibi ben bu metni imzalamadım. Aynı şekilde kebapçıya gidip hem İskender hem yoğurt siparişi de vermem.

Kulağını açmayan kız

SORU: Sivilay Hanım, Siz türban konusunu ciddiye almıyorsunuz ama ne gibi tehlikelerin bizi beklediğini bilmiyorsunuz. Söz gelimi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde türbanlı bir kız çizim dersine girse. Derste de herkes yanındaki arkadaşının kulağını çizsin diye bir grup çalışması yapılsa, türbanlı kızın yanındaki öğrenci neyi çizecek Allah aşkına. Türban takacak diye yanında oturan arkadaşına düşük not aldırmaya hakkı var mı? (Rumuz: Midas)

CEVAP: Yaşım başım müsaade etse, çok renkli cevaplar aklıma geliyor ama ciddiyetimi muhafaza edeyim. Kızın kulağı yerine eşarbın kıvrımlarını çizebilir. Öğretmen Allahtan başka bir yerinizi açın demediği için herkes gibi haline şükredip kulağını açabilir. Sen de karşılığında başka bir yerini aç diye ısrar edebilir. Her halükarda, soru üretmede yaratıcılığını bu kadar zorladığı için senin adına sevinebilir.

Darbe 25 sene irtica 250 sene

SORU:  Özel bir bankada uzmanım. Bugünlerde ciddi bir ikilem yaşıyorum. Ülkemiz yeni bir irtica yüksek basıncı ile darbe alçak basıncı arasında sıkıştı. Diyorlar ki darbe olursa ülkemiz 25 yıl geriye gider. İrtica gelirse de ise 250 yıl gider diye biliyorum. Hangisini seçeceğimi bilemiyorum. Kafam çok karışık, yardım et. (Rumuz: Dillema)

CEVAP: Kafan karışık ise doğru yerdesin. Şimdi abaküsünü eline al. Kırmızı boncuklarla irtica yıllarını, mavi boncuklarla da darbe yıllarını say. Çıkan sayıya göre kendine politik bir pozisyon alabilirsin.

Çözüm: Renk vermeyen robot kamu çalışanları

SORU: Size kalsa ‘aman canım memurlar da takıversin, ne olacak’ dersiniz. Düşündünüz mü bir türbanlı öğretmen derse girerse o çocukların bundan nasıl etkileneceğini. Ben de kızıl yıldızlı bir bere takarım, kirli sakal, uzun saçlar, hiç fena olmaz aslında. Ama ben diyorum ki kamu çalışanı kimseye rengini belli etmemek zorundadır. (Ufuk Peker-Eski Solcu)

CEVAP: Sevgili Ufuk Bey oğlum, giysilerin böyle bir gücü olsaydı Che resimli Gucci T-shirt giyen ultra zengin sosyalistlerimiz olurdu. Senin kızıl bereli, şortlu, kirli sakallı halin hiçbir öğrencini komünist yapmaya yetmez. Aksine olacağı varsa da bu halini görüp vazgeçer. Aslında bu tartışmaların hepsi bitecek biliyormusun. Robot teknolojisi yarım yüzyıla kadar her alanda kendini gösterecek. Eğer o zamana kadar rejimi koruyabilirsek kimseye rengini belli etmeyen devlet memuru ve öğretmen robotlar imdadımıza yetişir.



Bu haber 1,660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs