En Sıcak Konular

Çizgilerle Türkiye-AB ilişkileri / Foto Galeri

14 Şubat 2008 11:44 tsi
Çizgilerle Türkiye-AB ilişkileri / Foto Galeri Türk kültürünü Hollanda'da tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Osman Turhan'ın Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdiği karikatürleri de sergileniyor. İşte karikatürlerden bir seçki:

Rotterdam da Türkiye'nin zengin kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında çizer Osman Turhan'ın Avrupa Birliği ve Türkiye ile ilgili 60'a yakın karikatürü de sergileniyor. Turhan, çizgilerindeTürkiye'nin AB ile olan ilişkilerini yorumluyor. Türkiye'nin uzun yıllardır değişmez gündemi olan AB üyeliği, Turhan'ın karikatürlerinde güncel problemleriyle yer alırken, çizgiler bu yolculuğu Türkiye cephesinden 'okuma fırsatı veriyor. Turhan, 1 Temmuz'a kadar açık kalacak sergisinde kâh ironik kâh trajik göndermeler yaparak iki medeniyetin kesişme ve ayrışma noktalarına dair dikkatler ortaya koyuyor.


Zaman'ın medya sponsorluğunu üstlendiği serginin açılışını yapan Adalet Bakan Yardımcısı Nebahat Albayrak, hem Rotterdamlı hem de bir Anadolu insanı olarak böyle bir sergide bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi. Albayrak, "Hollanda'nın tanınmış, saygı gören müzelerinin sergi salonlarının bu gibi konuları işlemesi olumlu bir adım. Kültür ile ilgilenen Hollandalıların bu gibi etkinliklere katılmaları, Türkiye'nin ve Türklerin tanıtımına katkı yapıyor. Birbirimizi daha yakından tanımalıyız. Kunsthal Müzesi'nin benim kalbimde çok önemli bir yeri var; yıllarca burada öğrenci olarak çalıştım. Şimdi ise iki serginin birden açılışını yapıyoruz. Bir tarafta Yörük çadırlarımızla birlikte Anadolu geçmişimiz, diğer tarafta karikatürler ile Avrupa Birliği yolundaki Türkiye'nin çabaları. Böyle bir bütünlüğün Rotterdam halkının dikkatine sunulması çok güzel." dedi.

Sergi vesilesiyle Türkiye'nin bilinmeyen yönlerini Hollandalılara anlatmak istediklerini söyleyen Kunsthal Müzesi Müdürü Wim Pijpes ise "Türkiye'nin bilinmeyen yönlerini Rotterdam'a getirdik. Göçebe kültürü, Türk kültürü ve diğer grupların hayatlarından kesitleri buraya taşıdık. Burada çok değerli 200 kadar kilim, birbirinden farklı çadırlar bulunuyor. En göze çarpanlar ise Yörük çadırları. Osman Turhan'ın karikatürleri Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini çok güzel anlatıyor." şeklinde konuştu.
 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

Son karikatür de, Osman Turhan'ın bugün Zaman Gazatesi'nde yayınlanan, gündeme ilişkin değerlendirmesi.


 

Haber 7




Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs