En Sıcak Konular

Şiddette yol aldık!

14 Şubat 2008 09:58 tsi
Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün bir araştırmasına göre kadınların yüzde 92.2’si eşinden şiddet görmemiş.

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın soru önergesine verdiği yanıtta aile içi şiddet rakamlarının tahminlerin altında çıktığını açıkladı. Çubukçu, yanıtta Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün aile içi şiddet konusundaki kapsamlı araştırmasına yer verdi. Yaklaşık 25 bin evli kadınla yüz yüze yapılan araştırmaya göre son bir yılda kadınların yüzde 92.2’si eşinden hiç dayak yemediğini söyledi. Kadınların yüzde 3.6’sı çok nadir, 3.2’si bazen, 0.9’u ise hep şiddet gördüğünü açıkladı. Araştırmaya göre eşiyle tartışan erkeklerin yüzde 90’ı evini hiçbir şekilde terk etmiyor. Evde tartışma çıktığında da erkekler seslerini fazla yükseltmiyor. Erkeklerin yüzde 33.6’sı bazen, yüzde 31.3’ü genellikle, yüzde 13’ü çok nadir sesini çıkarırken, 22’si sessiz kalmayı tercih ediyor. Sonuçlara göre eşiyle tartışan erkeklerin yüzde 63’ü küsmüyor. Küsenlerin oranı yüzde 7.3. Bakan Çubukçu, Aile Araştırma Kurumu’nun 1994’teki araştırmasında eşinden şiddet gören kadın oranının yüzde 34 olduğunu hatırlatarak, şiddet oranlarındaki azalmaya dikkat çekti.


40 bin polis eğitim aldı


AİLE içi şiddetin önlenmesi için geniş kapsamlı bir eğitim çalışması yürüttüklerini belirten Nimet Çubukçu, 40 bini aşkın polisin bu konuda eğitildiğini söyledi. Çubukçu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile RTÜK personelinin de eğitildiğini, şiddetle ilgili radyo-televizyon programları, seminer ve toplantılarla kamuoyu bilgilendirme çalışmasına devam edildiğini ifade etti.
 
star gazetesi



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs