En Sıcak Konular

Yılın en soğuk ve karlı günleri yolda

14 Şubat 2008 09:12 tsi
Hafta sonu ülkeye, kuzeyden çok daha soğuk ve kar yağışlı havanın gelmesi bekleniyor. Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'da gündüz bile sıcaklıklar sıfırın altına inecek.

Türkiye’de soğuk hava ve yer yer devam eden yağış etkisini sürdürüyor. Sıcaklık mevsim normallerinin 4-5 derece altında. Hafta sonu ülkeye, kuzeyden çok daha soğuk ve kar yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine girecek. İstanbul'da dün aniden bastıran kar yağışı, bugün kentin Anadolu yakasında devam edecek. Bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar şeklinde olacak.
Hava sıcaklığı hafta sonuna kadar kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney kesimlerde mevsim normalleri seviyesinde seyredecek. İstanbul ve çevresinde bugün karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış görülecek. Sıcaklık gündüz 3-4 derece, gece 0-1 derece civarında seyredecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA RAPORU

Marmara'da yağış kesiliyor. Hava parçalı ve çok bulutlu sıcaklık 5-6 derecelerde. Cumartesi günü kar ihtimali var.

Ege'nin iç kesimleri sisli. Sis cuma günü de görülecek. Cumartesi günü kar bekleniyor. Sıcaklık hafta sonuna geçişte 4-5 derece düşüyor.
 
Akdeniz'in doğusu yağışlı. Yağış cuma günü kesilecek. Sıcaklık değerleri önümüzdeki 3 gün içinde yalnızca 1-2 derece dalgalanıyor.
 
İç Anadolu'da Sivas çevreleri kar yağışlı cuma günü Ankara Eskişehir çevrelerinde görülücek kar, şiddetini artırarak cumartesi günü bölgenin tamamına yayılacak.
 
Karadeniz'de kar başladı, 3-4 gün devam edecek. Kar yağışları ulaşımda problemlere yol açabilir.
 
Doğu Anadolu'da kar yağışlarının getirdiği ulaşım problemi devam ediyor. Kar 3 gün daha sürecek. Hafta sonu da şiddetini artıracak.
 
Güneydoğu karla karışık yagmurlu. Cuma günü sis var. Cumartesi yağış tekrar başlıyor.

Meteorolojik uyarılar!
 
* Rüzgarın yurdun batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak eseceği beklendiğinden başta deniz ulaşımı olmak üzere, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.
 
* Yurdun iç ve doğu kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları isteniyor.
 
* Doğu Anadolu'nun doğusunda yaşanabilecek olası çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

HABER 7-CNN TÜRK
 



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs