En Sıcak Konular

CHP'li vekil'dan bakana 'don' sorusu

13 Şubat 2008 23:52 tsi
CHP, Denizli milletvekili Ali Rıza Ertemür, devam eden soğuk hava şartları ve ‘don’ olayı yüzünden kışlık sebze ve örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilerin perişan duruma düştüğünü belirtti ve Tarım Bakanı Eker’e ‘don’ o

Meclis Başkanlığına,Tarım bakanı Eker’in acilen cevaplandırması yönünde yazılı soru önergesi veren CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, “Denizli ilimizi etkisi altına alan soğuk hava koşullarının kışlık sebze ve örtü altı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin olumsuz yönde etkilemiş, ürün fiyatlarının yerinde saymasına karşın, girdi fiyatlarında yaşanan artışlar çiftçimizi bu yılda perişan etmiştir” diyerek, konu ile ilgili şu soruları yöneltti.

-Son bir yıl içerisinde aylar itibariyle, gübre başta olmak üzere, mazot, zirai ilaçlar ve diğer tarım girdilerinde meydana gelen artış miktarı nedir? Tarım girdilerinde yaşanan aşırı artışlar nedeniyle nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?

- Denizli bölgemizde soğuk hava koşullarına bağlı olarak meydana gelen don olayları nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin durumlarının saptanmasına ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa, meydana gelen zararın boyutları nedir?

- Ürün fiyatlarının yerinde sayması, girdi fiyatlarındaki artışlar ve yaşanan don olayı nedeniyle, çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelemesi ve faizlerinin silinmesi düşünülüyor mu?

-Soğuk havaların devam ettiği bu günlerde dondan hasar gören çiftçilerimize ek bir yardım yapılacak mı?

- Ülkemizin pek çok yöresinde her yıl meydana gelen doğal afetler nedeniyle çiftçilerimiz mağdur olmakta, büyük maddi zararlar meydana gelmektedir. Çiftçilerimizin kayıplarının en aza indirilmesi ve bu durumun bir kader olmaktan çıkartılması için Bakanlığınız tarafından yapılan çalışmalar nelerdir?”

Cafesiyaset
 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs