En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'ın laiklik talimatı

13 Şubat 2008 22:16 tsi
Başbakan Erdoğan'ın laiklik talimatı AK Parti'nin genişletilmiş il başkanları toplantısında Başbakan Erdoğan, partilileri provokasyonlara karşı da uyararak, tartışmaları körükleyici davranışlardan kaçınmalarını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, il başkanlarına başörtüsü düzenlemesini halka iyi anlatmaları talimatını vererek, "Halka rejimle ve laiklikle kavgamız olmadığını, yaptığımız düzenlemenin temel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini anlatın" dedi.

Erdoğan, partilileri provokasyonlara karşı da uyararak, tartışmaları körükleyici davranışlardan kaçınmalarını istedi.

AK Parti'nin genişletilmiş il başkanları toplantısının basına kapalı bölümüne başörtüsü düzenlemesi ve üzerinde çalışmaları devam eden Belediyeler Yasası damgasını vurdu.

Başbakan Erdoğan, toplantı öncesinde il başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının salonda olup olmadığını kontrol etmek amacıyla yoklama yaptırdı. Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada partilileri provokasyonlara karşı uyardı. Erdoğan, özellikle kadınların bu konuda hassasiyet göstermesini ve dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Provakasyonlar olabileceğine işaret eden Erdoğan, "Sizlerin sağduyulu davranmasını bekliyorum. Tartışma ortamını körükleyici davranışlardan kaçının. Bu konuda dikkatli olun" diye konuştu. Erdoğan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde de başörüsü ile ilgili konularda gerginlikten kaçınılmasını istedi. Tüm partililerden yapılan başörtüsü düzenlemesini halka iyi anlatmasını isteyen Erdoğan, "Halka laiklikle ve rejimle kavgamız olmadığını, yaptığımız düzenlemenin temel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini anlatın" dedi.

GÖKÇEK VE DURAK'TAN İKİ AYRI TEKLİF

Toplantıda söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, çalışmaları son aşamaya gelen Belediyeler Yasası ile ilgili iki ayrı teklif ortaya koydu.

Gökçek, hazırlanan tasarının nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin il özel idarelerine devredilmesini öngördüğünü hatırlatarak, "Bu belediyelerin personel ve kaynakları il özel idareleri yerine il ve ilçelere devredilsin. Bu şekilde hizmetler daha etkin yürütülür. Kaynaklar daha rasyonel kullanılır.
Kapatılan beldeler, bağlandığı il ve ilçelerin şubesi olur" diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, İstanbul ve Ankara dışındaki büyükşehir belediyelerinin il belediyelere dönüştürülmesini teklif etti. Durak, teklifinin gerekçesini ise şöyle anlattı:

"Büyükşehir belediyeler olarak merkezi ilçelerle yetki karmaşası yaşıyoruz. Bu şekilde hizmetler daha etkin yürütülür ve verimlilik artar. İstanbul, Ankara dışındaki büyükşehir belediyelerini il belediyeleri haline getirin."

 


 



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,065 µs