En Sıcak Konular

Başbakanı nasıl tehdit etti!

13 Şubat 2008 18:19 tsi
Başbakanı nasıl tehdit etti! Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen "Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi"nde başörtüsünü çıkarıp atmasıyla gündeme gelen Mersinli Naile Aksay da tıpkı CHP lideri Deniz Baykal gibi Başbakan Erdoğan'ı uyardı: "Adnan Menderes'i unutma, aklını kullan..."

Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen "Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi"nde başörtüsünü çıkaran Mersinli Naile Aksay, kendisini eleştiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Mersin'den yanıt verdi: "Başımdaki örtüyü düşüneceğine yemek yapmaya yağ bulamıyorum, bunu düşün"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen "Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi"nde başörtüsünü çıkaran Mersinli Naile Aksay, kendisini ve Tuncay Özkan'ı eleştiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Mersin'den yanıt verdi.

Başörtüsünü kendi isteği ile çıkardığını belirten Aksay, din ile siyasetin birbirine karıştırılarak istismar edildiğini öne sürdü. Başbakan'ın türban sorununu gündemden düşürmediğini ifade eden Aksay, "Türkiye'de işsizlik var açlık var. Öncelikli sorunları düşünün. Elinizi türbandan çekin. Bizim türban sorunumuz yok. Bu bir adettir, örftür, ananedir. Siyaset simgesi değildir. Sayın başbakan dine gel imana gel. Türkienin içinden şu türban işini bırak. Bu bir türban değil başörtüsü. Geleneğimizin bir parçası. Kendi sevgim ve saygımla Atatürk’e bağlılığımdan dolayı başımı açtım. Tuncay Özkan’ın hiçbir suçu yok. Sen ne diyorsun. Nerde bir miting var ben oradayım. Cumhuriyet ve Atatürk benim kanıma işlediği için gidiyorum. Biz aydın kişileriz şeriat istemiyoruz. Laik kalacağız. Türkiye laiktir laik kalacak. senin gücün yetmeyecek şeriat getirmeye. Başörtümle uğraşma. Sendeki türban bendeki başörtüsüdür. Biz öyle hükümet istemiyoruz. Biz çocuklarımıza gelecek istiyoruz. Bununla uğraşmak istemiyoruz. Nice kişiler geldi geçti, bu türban dert olmadı da Erdoğan böyle yaptı. Sokaklara düşeceğiz, yine de türbanı yaptırmayacağız. Menderes’i unutma aklını kullan. Akıllı ol. Bu türbanı avradından çıkar milletine sahip ol. Ben bir anayım” dedi.

Naile Aksay "Başımdaki örtüyü düşüneceğine yemek yapmaya yağ bulamıyorum, bunu düşün"Aksay elindeki Atatürk posterini öperek, "Türkiye laiktir laik kalacak" vurgusu yaptı.

HABER 7
 



Bu haber 1,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs