En Sıcak Konular

Barak, Büyükanıt ve Gül ile görüştü

13 Şubat 2008 12:53 tsi
Dün Ankara'da Başbakan, Dışişleri ve Savunma Bakanı ile görüşen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile bir araya geldi.

Dün Ankara'da Başbakan, Dışişleri ve Savunma Bakanı ile görüşen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile bir araya geldi.

Genelkurmay'da Orgeneral Büyükanıt'ın makamında gerçekleşen görüşmeye Genelkurmay II. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan da katıldı.


Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Barak'ı kabul ederek, bir süre görüştü.

Kabulde, Barak ve beraberindekilerin yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Gül'ün Dışişleri Başdanışmanı Büyükelçi Gürcan Türkoğlu da bulundu.

İnsansız uçaklar


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dün Barak ile yaptığı görüşmenin ardından, İsrail'in insansız uçakları sayesinde Güneydoğu'da ve sınırötesi harekatta önemli bilgiler elde ettiklerini söylemişti.


Vecdi Gönül, savunma sanayi alanında çok önemli işbirliğinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, bunların en önemlilerinin, F-4 ve F-5 uçakları ile M-60 tanklarının modernizasyonu ve "MALE" tipi insansız hava aracı olduğunu kaydetti.

Gönül, "Son zamanlarda Güneydoğu'da ve sınırötesi harekatta ABD'nin verdiği bilgi ve enformasyon yanında, İsrail insansız hava araçlarıyla elde edilen bilgiler de fevkalade faydalı olmuştur. Bu cihazları, yer ekipmanlarını ve takımlarını Türkiye'ye göndermiş olmalarından dolayı Sayın Bakan'a teşekkür ediyorum" dedi.


Ehud Barak da, Türkiye'nin bölgenin istikrarına katkıda bulunduğunu ve bölgedeki birçok ülkeyle bağlantı içinde olduğuna işaret ederek, bu bağlantıları, işbirliğini ilerletme ve taraflar arasındaki korkuları azaltma yönünde kullanması halinde bunun çok pozitif bir davranış olacağını söyledi.

Erdoğan-Barak görüşmesi


Barak daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmede; Türkiye-İsrail ilişkileri, Ortadoğu Barış Süreci ve Erez Sanayi Bölgesi Projesi ele alındı.


Barak, Ankara temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile de bir araya geldi.

CNN Türk



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs