En Sıcak Konular

Dikkat! Kar akşam etkisini artırıyor

13 Şubat 2008 11:44 tsi
Güne karla uyanan İstanbulular'ı hafta sonu daha soğuk bir hava bekliyor. Hafta sonu ve pazartesi hava sıcaklığının kuvvetli bir poyraz ile birlikte 10 derece düşeceğini uyarısnı yaptı.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren lokal olarak başlayan karla karışık yağmur ve kar yağışının, öğlen saatlerinde etkisini kaybedeceğini, akşam ise yeniden başlayacağını bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde etkili bir kar yağışı beklemediklerini, karla karışık yağmur ve kar yağışının özellikle İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında süreceğini kaydetti.

"Lokal olarak başlayan karla karışık yağmur ve kar yağışı öğlen etkisini kaybedecek, akşam yeniden başlayacak" diyen Yıldırım, hafif kar yağışının yarın da Anadolu yakasında süreceğini söyledi.

Yıldırım, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının bugün en düşük 1, en yüksek 4, yarın da en düşük 1, en yüksek 6 olacağını belirtti.

Kuvvetli poyrazın İstanbul’da etkisini kaybettiğini belirten Yıldırım, bu hafta sonu İstanbul’da daha soğuk bir hava beklentisi olduğunu bildirdi.

Kentin çoğu ilçesi şiddetli kar yağışının etkisi ile bir anda beyazlara büründü.E-5 ve E-6 Karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

YAĞIŞ YARIN KESİLECEK

Yağışın öğleden sonra da zayıflayarak, yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.Yağış yarından itibaren kesilecek.

Hafta sonunda ise Trakya ve Kıyı Ege hariç yurdun tamamında tekrar başlayacak.Yağışların çoğunlukla kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA ULAŞIMI ETKİLENDİ

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Van ile Ankara-Van uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Hakkari ve Van illerinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle Van’da iki gündür uçak seferi yapılamıyor. Bugün de etkili olan kar yağışı ve görüş mesafesinin yetersizliği nedeniyle Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Van (Sabiha Gökçen) ile Ankara-Van uçak seferleri iptal edildi.

Öte yandan iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı, köy yollarındaki ulaşımı da aksattı. Van’da 122, Hakkari’de ise 110 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, taşımalı eğitimin aksamaması amacıyla ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüğünü belirttiler.

Milliyet



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs