En Sıcak Konular

İstanbul'da kar sürecek mi?

13 Şubat 2008 11:01 tsi
Meteoroloji, İstanbul radarından alınan verilere göre, İstanbul'da kar yağışının devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yaptı. Bugün yurtta nasıl bir hava bekleniyor?

İstanbul ve çevresinde başlayan kar yağışının 2 saat süreyle aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 
 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul radarından alınan verilere göre, İstanbul ve çevresinde başlayan kar yağışının 2 saat süreyle aralıklarla devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle özellikle trafikte yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Türkiye’de soğuk hava ve yer yer devam eden yağış etkisini sürdürüyor. Sıcaklık mevsim normallerinin 4-5 derece altında. Hafta sonu ülkeye, kuzeyden çok daha soğuk ve kar yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.

İstanbul’da poyraz öğleden sonra hızını azaltacak, sıcaklık 2 ila 3 derece civarında hissedilecek. Bugün hava parçalı bulutlu, yağmur çok hafif yağacak. Bu gece, hafif sulu kar görülebilir. Ankara parçalı bulutlu, yarın kısa süreli kar geçişi olabilir. İzmir’de rüzgar yarın hafifleyecek, sıcaklık 4 derece civarında hissediliyor, hafif yağmur da olabilir. Bursa hafif yağışlı, Adana’nın kıyılarında akşam sağanak yağmur bekleniyor. Bugün İstanbul ve Bursa 5, Ankara 2, İzmir 8, Adana 13 derece olacak.

 Marmara Bölgesi’nde poyraz öğleden sonra hızını azaltmaya başlayacak. Hissedilen sıcaklık 3-4 dereceyi geçmiyor. Bugün yağış daha çok Çanakkale, Balıkesir çevresinde görülecek. Bu gece İstanbul, Sakarya arasında sulu kar geçişi olabilir. Cumartesi günü bölgede yüzde 70 olasılıkla kar yağışı bekleniyor. Bugün Edirne ve Sakarya 5, Çanakkale 4, derece.

 İç Anadolu Bölgesi’nde hava genelde parçalı bulutlu ve puslu. Niğde-Konya civarında hafif kar yağışı olabilir. Yarın Ankara, Yozgat-Sivas arasında kısa süreli kar yağışı olasılığı var. Bölgede hafta sonu da kar bekleniyor. Konya 2, Eskişehir 1, Sivas -1 derece.

 Ege Denizi’ndeki fırtına bugün Çeşme-Bodrum arasında, yarın ise Kuşadası-Datça arasında devam edecek. Bölgede bugün özellikle Muğla ve Denizli’de yağmur olacak, hava oldukça soğuk. Denizli 9, Muğla 8, Kütahya 1 derece.

 Akdeniz Bölgesi hızla soğuyor, sağanak yağmur ve yer yer dolu yağışı görülecek. Yağış daha çok kıyılı etkileyecek. Isparta’da ise kar yağışı bekleniyor. Antalya 13 derece...

 Güneydoğu’da hafif olarak görülen yağmur, yarın daha şiddetli yağacak. Gaziantep 10 dereceye iniyor.

 Doğu Anadolu’da bulutlanma arttı, Erzurum, Kars, Van, Hakkari arasında, doğuda kalan kesimde aralıklı kar var. Yarın bölgede kar daha yoğun yağacağından, çığ riski var. Erzurum -10, Malatya 4, Van 0 derece

 Karadeniz’de bugün yağış zayıf, hava genelde bulutlu olacak. Yarın ve hafta sonu Bolu-Kastamonu arasında yoğun kar yağışı bekleniyor. Bölgenin diğer yerleri de yağış alacak. Trabzon 6, Samsun 5, Bolu 3 derece.

HABER 7-AA-NTV



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs