En Sıcak Konular

Obama'dan bir darbe daha

13 Şubat 2008 09:22 tsi
Obama'dan bir darbe daha Demokratlar Hillary Clinton’a olan inançlarını kaybetmeye başladılar. Bill Clinton’ın eski siyasi danışmanlarından Dick Morris, Senatör Barack Obama’nın bu hızla giderse, Demokrat Parti’den başkan adayı olmasının kaçınılmaz olduğun

BILL Clinton’ı Beyaz Saray’a ikinci kez gönderen siyasi stratejist olarak bilinen Dick Morris, Senatör Barack Obama’nın Demokrat Parti başkan adayı olacağı öngörüsünde bulundu.

Demokrat Parti’deki başkan adaylığı mücadelesini değerlendiren Morris, geride kalan önseçimlere bakarak, Hillary Clinton’ın geniş göçmen ve Hispanik nüfusu olmayan bölgelerde kazanamadığı belirtti. Dick Morris, Clinton’ın en büyük gününün New York ve California’daki önseçimleri kazandığı 5 Şubat olduğunu ve bunun da ötesine gidemeyeceğini savundu.

Delege sayısında Obama’nın önde olduğuna dikkat çeken Morris, Şubat’ın tüm diğer önseçimlerini yine Obama’nın kazanacağını söyledi ve Clinton’ın belki 4 Mart’ta Teksas Eyaleti’nde önseçim kazanabileceğini öne sürdü. Morris, süper delegelerin "vefasız" olduklarını ve Obama kazandıkça saf değiştireceklerini söyledi.

Morris, Obama’nın, 4 Mart’ta, Ohio, Rhode Island ve Vermont’ta kazanacağını, ardından da, Pennsylvania, Kuzey Carolina ve Indiana’daki delegeleri toplayacağını iddia etti. Dick Morris, Obama’nın performansı için "inanılır gibi değil" ifadesini kullandı, bağış toplama ve örgütlenme yeteneklerinin çok üstün olduğunu ve gençlere ilham verdiğini söyledi.

YORGUN HILLARY

Hillary Clinton kampı da Şubat ayındaki diğer önseçimlerin kaybedilebileceğine dair strateji belirliyor. New York Times Gazetesi’ne göre, Hillary cephesi bütün dikkatini 4 Mart’taki Teksas ve Ohio önseçimlerine çevirdi. Gazeteye göre, bir grup yakın destekçisi ve finansörüyle konuşan Hillary Clinton, "yorgun ancak kararlı" göründü.

Senatör Clinton’a destek veren bir süper delege, "Ohio ve Teksas’ta kazanmazsa bitmiştir" diye konuştu. Parti’nin önde gelen bazı isimleri ile seçilmiş siyasiler süper delege olabiliyor. Hillary’nin stratejisti Mark Penn, New York Senatörü’nün çok zor durumları aşarak geri dönebildiğini gösterdiğini kaydetti. Clinton kampını kaygılandıran bir diğer konu da, Obama’nın her gün "iki misli daha çok" bağış toplaması.

Delege sayısında son durum

Senatör Hillary Clinton: 1.138

Senatör Barack Obama : 1.144

Adaylık için gereken : 2.025

İkisi de Oval Ofis’te ama, onlar balmumu

Washington’daki Madam Tussauds Müzesi, Hillary ile Obama’nın balmumu heykellerini Oval Ofis dekoruna yerleştirdi.
 
hurriyet



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs