'Al Capone' taktiği | " /> 'Al Capone' taktiği | "/>

En Sıcak Konular

PKK'ya karşı 'Al Capone' taktiği

13 Şubat 2008 08:31 tsi
PKK'ya karşı 'Al Capone' taktiği PKK'nın Avrupa'da mafya örgütü gibi çalıştığını vurgulayan ABD'nin terörizmle mücadeleden sorumlu Bakan Yardımcısı Frank Urbancic, terör örgütünü Al Capone'a uygulanan taktikle izleyeceklerini söyledi.

Ankara ile Kuzey Irak'taki PKK varlığına karşı yakın istihbarat işbirliği kararı alan ABD, terör örgütünün Avrupa'daki varlığına son vermeye dönük çabalarını da artırıyor.

Washington'un, bu çerçevede Avrupa yasalarından yararlanmak yoluyla kendisine AB sınırları içinde yaşam alanı bulan PKK'ya karşı "Al Capone taktiği" uygulayacağı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamayı Ankara'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanlığı'nın terörizm ile mücadeleden sorumlu Bakan Yardımcısı Frank Urbancic yaptı. Ankara'da dün sabah bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Urbancic, Amerika'nın en azılı gangsterlerinden olan Al Capone'nin işlediği onca suça rağmen, sonunda sadece vergi kaçakçılığından hapse atılabildiğini hatırlatırken, bir suçlunun etkisiz hale getirilmiş olmasının önemli olduğunu söyledi.


'Para topluyorlar'

Urbancic, Danimarka'daki Roj TV yayınlarıyla PKK'nın Belçika'daki para toplama faaliyetlerinden rahatsızlık duyduklarını da belirterek, "Bu gibi konularda bizim de Avrupalılarla bazı sorunlarımız var. Ama son dönemde bu konulara yaklaşımlarında değişim görüyoruz" dedi.

PKK'nın AB sınırları içindeki faaliyetlerinin sigara kaçakçılığı, insan ticareti, fuhuş, uyuşturucu pazarlama ve insan öldürme gibi ağır suçlar içerdiğini de kaydeden Urbancic, "Hedefimiz tüm bunları doğru bir yasal çerçeve içine oturtup PKK'nın Avrupa'daki bu faaliyetlerini mahkemeler önünde kanıtlamaktır" diye konuştu.

 
'Ahtapot gibi'

PKK'yı kollarını Avrupa sathına yaymış bir ahtapota benzeten ve bunun bu örgüte karşı mücadeleyi zorlaştırdığını söyleyen Urbancic, şunları kaydetti:

"PKK, elinde Avrupa yasaları hakkında ayrıntılı bir el kitabı varmış gibi davranıyor. Hangi ülkede yasal sınırlar içinde kalarak işlerini nasıl sürdürebileceğini çok iyi biliyor. Münferit ülkeler de kendi yasalarına bakarak ortada bir ihlal olmadığını görüyorlar. Fakat burada önemli olan PKK'nın Avrupa sathındaki kolektif faaliyetleridir. Bu açıdan tam bir mafya örgütü gibi çalışıyor."

Al Capone taktiği uygulayarak bu örgütü nereden, nasıl vurabilirlerse onu yapmaya çalıştıklarını belirten Urbancic, "Bizim için önemli olan bu örgütün faaliyetlerini şu veya bu şekilde sonlandırmaktır. Tabii bunun şehit anaları için yeterli olmayabileceğini de anlıyoruz" dedi.

Washington'un, PKK'nın İran'daki uzantısı olan PJAK'a daha hoşgörülü baktığına dair iddiaları da yalanlayan Urbancic, "PJAK bizim dost saydığımız bir grup değil. Biz her türlü terörün karşısındayız" diye konuştu.


'Roj TV'de ikna olduk'

Urbancic, "Biz Roj TV'nin PKK'nın bir paravan kuruluşu olduğu konusunda ikna olduk. Ancak Danimarkalılar konuya fikir özgürlüğü açısından bakıyor. Örneğin İngiltere ve Fransa bu tür yayınları idari kararlarla durdurdu. Ama Danimarka'da sorun yasalarla ilgili. Buna rağmen Danimarkalı dostlarımızı bu kanala iyi bakmaları konusunda teşvik etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Urbancic, kendileri de El Kaide teröründen korkan Danimarkalıların bazı teröristlere, "bağımsızlık savaşçısı" olarak bakma alışkanlıklarının da bu yüzden zayıflamaya başladığını bildirdi.

milliyet



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs