En Sıcak Konular

İstanbul'da 2 araç, 1 işyeri yakıldı

13 Şubat 2008 08:24 tsi
Kartal'da bir minibüs, üzerine benzin dökülerek yakıldı. Saldırganlar koşarak olay yerinden kaçmaya çalışırken, çevre sakinleri ile olayın failleri arasında kovalamaca yaşandı. Sokak üzerindeki otomobilleri kundaklamaya çalıştığı öne sürülen 2 kişi, poli

Edinilen bilgiye göre olay Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Saldırganlar cadde üzerinde park halinde bulunan iki minibüsü, üzerine benzin dökerek yakmak istedi. Olayda üzerine benzin dökülen Ford Transit marka araç yanıp kullanılamaz hale gelirken, üzerine benzin dökülüp alev almayan Mitsubishi marka minibüs, yanmadı. Araçların şahıslar tarafından kundaklandığını gören çevre sakinleri, saldırganlara bağırıp araçların yakılmasını engellemek istedi. Olay yerinden koşarak, uzaklaşmak isteyen faillerle vatandaşlar arasında kovalamaca yaşandı. Bu arada polise de durumu bildiren vatandaşlar şahısları polisle birlikte kovaladı. Olayın failleri oldukları iddia edilen C.A. ve soyadı öğrenilemeyen D. isimli zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Zanlılar sağlık kontrolüne getirilmesinin ardından Kartal Polis Merkezi'ne götürüldü. Şahıslardan C. A.'nın hırsızlık sabıkasının bulunduğu ve terör örgütüyle bağlantısının olduğu tespit edildi.

İki kişinin aracın üzerine benzin döküp yakmak istediğini belirten görgü tanıkları, "Ben pencereden bakıyordum. O sırada saldırganlar iki aracı yakmak istedi. Ben bağırıp şahısları uzaklaştırmak istedim. Daha sonra saldırganlar koşarak olay yerinden uzaklaştı" dedi.

Kendi aracının yakıldığı haberi gelir gelmez karakola geldiğini belirten minibüsün sahibi Sinan Karakuş, "Araç park halindeyken, iki saldırgan minibüsü yakmak istemiş. Tam bu sırada aracını park eden başka bir kişi saldırganları görmüş. Komşumuz şahıslara bağırarak, olay yerinden uzaklaştırmış. Minibüs şu anda kullanılamaz durumda" diye konuştu.

GAZİ MAHLESİNDE OTOMOBİL VE MAĞAZA KUNDAKLANDI

Edinilen bilgiye göre ilk olay Gazi Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, numara 114'te bulunan bir spor mağazasında meydana geldi. Kimliği belirsiz 4 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirlenen olayda, şahıslar vitrin camlarını kırarak, ellerindeki molotof kokteylini mağazanın içine fırlattı.

Çevre sakinlerinin sesi duyarak dışarı çıkmaları üzerine kaçan şahıslar, ara sokaklarda izlerini kaybettirdi. Bir görgü tanığı, "4 kişi gelerek mağazanın camını kırdı. Molotof kokteylini attıktan sonra ara sokaklara kaçtılar. Dükkan sahibi benim komşum. Olayı duyunca hemen geldim" dedi.

Öte yandan mağazada maddi hasar meydana gelirken, çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

İkinci olay ise Gazi Mahallesi, 2348 Sokak içinde yaşandı. Makine Mühendisleri Odası'na ait 34 EL 2643 plakalı resmi otomobil, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Saldırganların molotof kokteyli attığı araçtaki yangın, çevre sakinlerince söndürülmeye çalışıldı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, soğutma çalışması yaparken, otomobilde maddi hasar oluştuğu tespit edildi.

Öte yandan polis ekipleri, her iki olayla da ilgili soruşturmayı sürdürürken, şahısların yakalanması için operasyon başlatıldığını bildirdi.

8sutun



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs