'kaos' taktiği! | " /> 'kaos' taktiği! | "/>

En Sıcak Konular

Teziç'ten, rektörlere 'kaos' taktiği!

13 Şubat 2008 07:59 tsi
Teziç'ten, rektörlere 'kaos'  taktiği!
Anayasa değişikliğinin, mahkeme tarafından iptal edilemeyeceğini bilen Teziç, yasakçı rektörlerden Ek 17. madde konusunda ısrarcı olmalarını istiyor. Teziç'in bu hesabının ardında, mahkemenin Ek 17. maddeyi iptal edeceği düşüncesi yatıyor.

Yasakçı rektörlere akıl hocalığı yapan eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, başörtüsü yasağının devam ettirilmesi amacıyla taktikler geliştiriyor. Anayasa değişikliğinin mahkeme tarafından iptal edilemeyeceğini bilen Teziç, yasağı savunan rektörlerden, Ek 17. madde konusunda ısrarcı olmaları istiyor.
Teziç'in bu düşüncesinin ardında, Ek 17. madede değişiklik yapılması durumunda, Anayasa Mahkemesi'nin bu değişikliği iptal etme umudu yatıyor. Başörtüsü yasağını savunan ÜAK bildirisini hazırlayan rektörler eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in görüşleri doğrultusunda YÖK Yasası Ek 17. madde ile ilgili baskılarını artırıyor. Teziç'ten "17. madde değişirse Anayasa Mahkemesi bozacak" görüşünü alan rektörler, yasağı sürdürme gerekçesi olarak ise ek 17. maddenin henüz değişmemiş olmasını gösterdiler. ÜAK çatısı altında direnişlerini sürdüren rektörler, tek tek 17. maddenin çıkartılması yönünde açıklamalar yaparak, yasağı savundu.

DEĞİŞİKLİK YOK

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras yaptığı açıklamada, Anayasa'nın 10'uncu ve 42'nci maddesinde yapılan düzenlemelerle "Şu an için yükseköğretim kurumlarında mevcut uygulamayı doğrudan etkileyecek bir hukuki sonuç doğmadığını" görüşlerini ileri sürdü.

UYGULAMA DEVAM EDER AÇIKLAMASI

İnönü Üniversitesi Senatosu adına yapılan açıklamada ise, "Anayasamız'ın 10. ve 42. maddelerinde üniversite öğrencilerinin kılık kıyafetini düzenleme gerekçesiyle bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerin uygulamaya geçebilmesi için Yükseköğretim Kanunu'nda gerekli düzenlemeler henüz yapılmamıştır. Bu nedenle üniversitemizde öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili mevcut uygulama aynen devam edecektir" ifadelerine yer verildi.


EK 17 mutabakatı

İşte ortak noktası “YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi" olan görüşlerden bazıları:

Prof. Uğur Erdener (Hacettepe Ü.):

YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi değişmediği sürece üniversiteyi yöneten kişilerin buna aykırı hareket etmesi beklenemez.

Prof. Ural Akbulut (ODTÜ): Ek 17. madde düzenlenmeden türbana izin vermeyiz. Yasa ve yönetmelikler çıkarılmazsa üniversitelerde kaos olur. Türbanlı öğrenciler girerse rektörler suç işler.

Prof. Necla Pur (Marmara Ü.):

Şu anda bir şey yapamayız. Cumhurbaşkanı'ndan geldikten sonra da yapamayız. Çünkü türbanlıların içeri nasıl gireceği konusunda bir düzenleme yok. 17. maddenin değişmesi gerekiyor.

yenişafak



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs