En Sıcak Konular

Erdoğan'ın büyük hedefleri

12 Şubat 2008 23:32 tsi
Erdoğan'ın büyük hedefleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT) yöneticileriyle Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki yemekli toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası yöneticileriyle buluştu..

Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, Avrupa ve Türkiye ekonomilerini birbirinden ayrı düşünmenin imkansız olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin ihracatının yaklaşık yüzde 65'ini Avrupa ülkelerine yaptığını belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu itibarla AB bünyesinde çeşitli platformlarda cereyan eden, Türkiye'ye ilişkin 'tam üyelik' dışı yeni formül tartışmalarının yersiz ve stratejik değerlendirmelerden yoksun olduğunu düşünüyorum. Dünya ekonomisinde söz sahibi olmak isteyen AB'nin; Avrupa, Asya ve Orta Doğu arasında uluslararası ticaret ve enerji köprüsü olan dinamik bir ekonomiyi dışarda bırakması düşünülemez. Bu çerçevede, Avrupa iş çevrelerinin ve özellikle ERT'nin ülkemizin AB'ye tam üyeliği için verdiği desteğin sürmesini diliyoruz."

Başbakan Erdoğan, ekonomik istikrarı kalıcı hale getirerek, bölge barışı ve refahına katkıda bulunmak amacında olduklarını söyledi.

"Türkiye olarak önümüze çok net hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaşma konusunda son derece kararlıyız" diyen Erdoğan, en kısa zamanda, kişi başına 10 bin dolar milli gelir hedefini yakalamak istediklerini kaydetti.

Dış ticaret hacminde de 500 milyar dolar seviyesini yakalamayı hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, kamu borçlarının gayrı safi milli hasılaya oranının düşürülmesi, dış ticaret açığının daraltılması ile özelleştirilme programının enerji, taşımacılık ve telekomünikasyon gibi stratejik alanlara genişletilmesi konusundaki kararlılığın da sürdürüldüğünü bildirdi.

Erdoğan, Orta Asya ve Orta Doğu petrol ve doğal gaz rezervlerinin dünya piyasalarına, Türkiye gibi istikrarlı bir ülke üzerinden ulaştırılmasına yönelik çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini anlattı.

Türkiye'nin; genç, sağlıklı ve eğitimli bir iş gücüne sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu itibarla önümüzdeki dönemde AB ile ekonomik ilişkilerimiz, düşük nitelikli iş gücünün Avrupa'ya göçü ve burada alt sektörlerde istihdamı şeklinde olmayacaktır" diye konuştu.



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,490 µs