En Sıcak Konular

Özkök: Başbakan beni aldattı

12 Şubat 2008 21:30 tsi
Özkök: Başbakan beni aldattı

Başbakan Erdoğan'ın türbanla ilgili parti grubunda medyaya yönelik sert çıkışına Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Özkök'ten cevap geldi. NTV'de Can Dündar'ın sunduğu Neden programına telefonla bağlanan Ertuğrul Özkök aldatıldığını savundu.

NTV'de Can Dündar'ın sunduğu Neden programına telefonla bağlanan Ertuğrul Özkök, Başbakan'ın çıkışında haksız olduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan'ın Parti grubunda yaptığı toplantıya karşı cevap veren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Başbakan'la aynı şeyi düşünmediğini belirterek Başbakan'ı anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

Ertuğrul Özkök, Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin siyasi olarak değerlendirmek istediğini, aksini düşünmediğini belirterek "Ben mutlaka hükümeti desteklemek durumunda değilim. Kendi fikirlerim ve doğrularım var. Hükümetle menfaat ilişkimiz olsaydı hükümetin karşısında değil yanında olmamız gerekirdi.

Hürriyet bünyesinde kişilere ve kurumlara yönelik hakaret olmaması için azami gayret gösterdiklerini anlatan Özkök, Başbakan'ın söylem tarzının yanlış olduğunu vurguladı. Özkök, Ben Başbakanın görüşlerine nasıl  saygı duyuyorsam o da bizim görüşlerimize saygı duymak zorundadır.

Ben türbanlı öğrencilerin üniversiteye alınmamasına karşıyım ancak bunun dayatma ile yapılmasına karşıyım. Meclis'te 411 oyla geçmiş kanuna bir diyeceğim yoktur. Ancak azınlıkların da hakları vardır. Türban konusu zorlama ile gündeme getirildi meclisten geçirildi" dedi.

'Kendimi aldatılmış hissediyorum' diyen Ertuğrul Özkök Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi meydanlarda uzlaşma ile adayı belirleyeceğim diyen Başbakan daha sonra adayını dayatmış ve seçtirmiştir" dedi.

Ertuğrul Özkök, Bu hükümetin birçok çalışmasını takdir ettiği gibi karşı çıktığı uygulamalar da bulunduğunu belirterek " Ben üniversiteye türban konusunda, İmam Hatip Liseleri, Kuran Kursları gibi konularda hükümetle aynı şeyi düşünmek zorunda değilim. Bu tür uygulamalara da karşıyım." dedi.

Başbakan'ın başka hesap peşindeler sözüne de değinen Özkök, Şartlar eşit değil. Benim elimde asker, polis, maliye veya başka bir güç yok. " dedi. Özkök, Uçak seyahatleri sırasında tandığı Başbakan'ın daha hoşgörülü ve uzlaşmacı olduğunu bugün ise bambaşka bir Başbakanla karşı karşıya olduğunu da savundu.

 



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs