En Sıcak Konular

PKK'nın dağ kadrosunda görevliymiş

12 Şubat 2008 18:36 tsi
Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda, biri örgütün yönetim kadrosunda görev yapmış 2 PKK'lı ile 1 hizbullah üyesi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, bölücü terör örgütüne yönelik istihbari çalışmalar neticesinde, 1992 yılından bu yana bölücü terör örgütünün içerisinde, kırsal alanda, yurt dışındaki kamplarda ve belirli bir dönem örgütün yönetim kadrosunda faaliyet gösteren "Rojin-Nergiz" kod adlı Ş.A. isimli teröristi, H.Ş. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanıyla S.T. isimli örgüt mensubunun evinde yakaladı. Gözaltına alınan Ş.A. ve S.T.'nin üzerlerinde ve evde yapılan aramalarda; 1 adet tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 6 adet mermi ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. "Rojin-Nergiz" kod adlı Ş.A.'nın, bölücü terör örgütü içerisinde değişik tarihlerde 2 jandarma karakoluna silahlı saldırı, yol kesme ve 3 geçici köy korucusu ile 1 vatandaşımızın kaçırılıp öldürülmesi, güvenlik güçleri ve geçici köy korucuları ile birçok defa silahlı çatışmaya girme, 2 köye silahlı saldırı düzenleyerek bir köydeki vatandaşların öldürülüp, köyün tamamen yakılması, köylülere ait çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın gasp edilmesi eylemlerine katıldığı tespit edildi.

Örgüt mensupları, haklarında, "Bölücü terör örgütü mensubu olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçlarından hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, örgütün yönetim kadrosunda da faaliyet gösteren "Rojin-Nergiz" kod adlı Ş.A.'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarının ardından, yaklaşık 20 gün önce Mersin'e geldiğini belirterek, "Amacı kesinlikle pişmanlık yasasından yararlanmak değil, bu yasadan yararlanacak bir örgüt mensubu değil. Teslim olacak olsa buraya kadar gelmezdi. Ya eylem amacıyla geldi ya da Kıbrıs üzerinden Avrupa ülkelerine kaçmayı planlıyordu" dedi.

Bu arada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği bir başka operasyonda ise, terör örgütü Hizbullah mensubu G.H. yakalandı. Hakkında kesinleşmiş 6 yıl 4 ay hapis cezası bulunan G.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

HABER 7



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs