En Sıcak Konular

Şengör hakkında inceleme başlatıldı!

12 Şubat 2008 16:47 tsi
Şengör hakkında inceleme başlatıldı! İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Celal Şengör’ün tam zamanlı olarak çalışmasına rağmen özel bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak YÖK Disiplin Yönetmeliği’ni ihlal ettiği yönündeki haberler üzerine İTÜ Rektörlüğü Celal Şengö

Rektör Vekili Prof. Haluk Karadoğan, “Konudan Vakit gazetesinin haberi üzerine bilgimiz oldu. Hemen inceleme başlattık. Gereken yapılacak” dedi. Rektörün, Genel Sekreter ve yardımcıları ile toplantı yaparak konuyu değerlendirdiği de öğrenildi.

Dekanlığın özel işten haberi yok

Celal Şengör’ün bağlı bulunduğu Maden Fakültesi Dekanlığı da Celal Şengör’ün, “Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş”de yönetim kurulu üyesi olduğundan haberdar olmadıklarını açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Vardar, “Celal Şengör’ün özel bir şirkette yöneticilik yaptığına yönelik bize verdiği bir bilgi yok” dedi. Dekan Vardar, durumu inceleyeceğini rektörlük makamından talimat verilmesi durumunda da soruşturma başlatabileceğini söyledi. Mahir Vardar, “Tüzel kişilik olarak soruşturma için yetkili makam rektörlüktür. Bize soruşturma talimatı verilirse inceleriz” dedi.

YÖK Başkanına çağrı

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği eski Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu ise YÖK’ü duruma el koymaya davet etti. YÖK Yasasında tam zamanlı öğretim üyelerinin özel iş yapamayacaklarının yer aldığını hatırlatan Tahir Hatipoğlu, “YÖK Disiplin Yönetmeliği’nin 11. maddesinde de bu duruma riayet etmeyenlerin öğretim üyeliği mesleğinden çıkarılacakları belirtiliyor. Celal Şengör hakkında acilen soruşturma başlatılıp bu keyfiliğe son verilmelidir” dedi.

Disiplin yönetmeliği ne diyor?

Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 11. maddesinin a bendinde sıralanan “Üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezasını gerektiren fiil ve hallerin 1 maddesinde, “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu veya diğer kanunlarda yer alan hükümler uyarınca çalışmalarına yükseköğretim kurum ve üst kuruluşunun yetkili organlarınca izin verilenler hariç, yükseköğretim kurumlarından başka yerde ücretli veya ücretsiz resmi veya özel bir iş görmek, ek görev almak veya serbest meslek icra etmek” ifadeleri yer alıyor.
 
 Vakit



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs