En Sıcak Konular

“Kurusıkı” artık taşınamayacak!

12 Şubat 2008 16:43 tsi
Kurusıkı tabancalar bundan böyle herkese satılamayacak. Bulunduranlar hakkında, bildirmeleri halinde haklarında cezaî işlem yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında 5729 sayılı "Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun"unda bulunduğu 3 kanunu onayladı. Kanuna göre, kurusıkı tabancalar; 1 yıldan fazla hapse mahkûm olanlar, ateşli silahlarla işlenen suçlardan hüküm giyenler ve 18 yaşından küçüklere satılamayacak.

Kurusıkı tabancaların imali, ithali, bulundurulması ve taşınmasına ilişkin yeni düzenlemeler getiren kanuna göre, bu silahların nitelikleri, imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması hakkındaki usul ve esaslar da belirlendi.

Kurusıkılar artık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın izniyle üretilecek, ruhsata tâbi silah vasfına dönüştürülemeyecek ve diğer silahlardan ayırt edilmesini sağlayacak şekilde, rengi ve şekli belirtilerek üretilecek. Bu zorunluluk, ithalatta da geçerli olacak.

Bu tip ses ve gaz fişeği atan silahların ve üretici firmaların, her ne suretle olursa olsun reklâm ve tanıtımı yapılamayacak. Kurusıkı tabancaların kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte kurusıkı tabancaları elinde bulunduranlar, 1 yıl içinde mülki amirliğe bildirimde bulunmaları halinde haklarında cezai işlem yapılmayacak. Üretim yapanlar, gerekli izinleri yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde almak zorunda olacak.

Dünya bülteni



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs