En Sıcak Konular

'Halk Erdoğan'ı iktidardan almalı'

12 Şubat 2008 14:19 tsi
Partisinin grup toplantısında partilere hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Halkın Başbakan Erdoğan'ı sandıktan alması gerektiğini savundu. İşte Baykal'ın açıklaması...

Almanya'da çıkan yangınla ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, "Olayın gerçek nedendinin hala ortaya çıkmamış olmaması çok üzücü" dedi..

Baykal konuşmasında şunları söyledi:

Kimseye inanıcından dolayı, kimliğinden husumet göstermeye hakkı yoktur. Bizim de yoktur. Bizim dinizmiz, inancımız ve mezhebimizden dolayı tepki gösterilmeisni anlayışla karşılayamayız. 

BELÇİKAN'NIN ALDIĞI KARAR:Çağdaş topraklarda, bir cinayetin biizm teşkilatlarımızda işlenmemiştir, diyerek sıyrılmak ne kadar acı verici bir olaydı. Terör karşısında uluslarası dayanışmanın, sözde kaldığının göstergesidir. Malesef Belçika hükümeti teröre karşı çifte standartla davrandı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Çok önemli tarihi bir dönemden geçiyoruz. TC'nin nasıl bir kırılma içinden geçtiği. gördük. Parlemantoda bir aya gelinmiştir, parmaklar havaya kalkmıştır. Oylamalar yapılmıştır ama tarihi bir kırılma yapılmıştır. Geride bıraktığımız hafata daha önceki bir tarihi sürecin birikimin bize getirdiği bir haftadır. Bu çalışmanın arkasında on yıldır sürecin çabanın birikimi var.

Söz konusu olay hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bir kaç tane genç kızımızın başı kapalı olarak üniversitede okumasından çok ötede bir şeydir. Bu şimdi daha iyi anlaşılmıştır. Olan olay bir kaç bin kızımızla ilgili olay değildir. Olay 70 milyonu ilgilendiren, Türkiye'nin geleceği, birikimi, dünyadaki yerinin belli oalcağıyla ilgillidir. Olay Türkiye'nin kimlik değişimi ile ilgilidir.

Olay Türkiye'nin geleceğiyle ilgilidir. Gelecekteki kuşaklarımızn nasıl bir toplumda yaşayacığıyla ilgilidir. Kavganın arkasında cumhuriyetin ilanıyla başlayan mücadele var.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ VAR

Başbakan'ın bilinen ve bilinmeyen sözler vardır. Başbakan'ın 11 Şubat 1994'te söylediği, "İktira gelidğimizde çarşaf moda olacak" ve " İmam Hatipliler Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek" sözleri var. Bunalr tesdüf sözler değil. "21 Asır dine dayalı sistemlerin asrı olacaktır" diyor Başbakan...

Bugünkü iktidar kadrosu, dini yaşam tarzını hayata geçirmek istityor.

Son tartışmalarda laikliğin din düşmanlığı olmadığı ortaya çıktı. Dini, inanaç konusu olmaktan oarada iltilaf çıkar. Laiklik, inançlaırmızın topluma ve devlete daytmanın yanlış olduğuna, huzurumuza, barışımıza zarar verdiğini ortaya koyar. 

BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRBAN ÇOK FARKLI

Başörtüsü ve türban çok farklı şeylerdir. Başörtüsü bizimdir. Yerlidir. Ama türban biizm değildir. 1400 yıllık İslam'da da yok. Peygamberimizin etrafında türban kulan var mı. Sahabeden var mı. Türban üniformadır. Başibakan da kabul etti. Türban ithal bir şey. Anadolu'da türban var mı? Yok. Türban sözü kelime itibariyle de Türkçe'de yok. Arapça'da da yok. Türban Fransızca'da sarık demek. Erkek sarığı...

İSTEYEN GİYER 

Biz türbanın bir iman şartı olmadığını halkın bilgisine sunuyoruz. İsteyen türban da giyer. İsteyen Kuran'daki örtünmeyi türban olarak yorumlar ve giyer. Başımızla beraber. Buna da saygı gösteririm. Takdir hakkıdır. Karşı çıkmam. Ama... Siz o türbanı giyebilsirisiniz fakat devlete giydiremezsiniz.  

PİŞMAN OLDULAR

Yaptıkları işten pişman olur hale geldiler. Bin pişmanlar. Neredeyse "Anayasa Mahkemesi iptal etse de kurtulsak da bir ok çeksek" diyorlar nerdeyse. Şimdi "Kanunu çıkarmasak olmaz mı" diye düşünüyorlar. Bir ay önce nasıl girdiler ülke gündemine şimdi nasıllar. Kanun Anayasa'ya aykırı olduğunu şimdi mi gördün?   

Başbakan'ın psikolojisi bozuldu. 'Beyaz çarşafları giydik' diyor.  Biz sizi çarşaf içinde değil. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir başbakan olarak görmek istityoruz. Halk Başbakanı demokrasi içinde seni yerinden uzaklaştırmalıdr. Türkiye'yi zorlamamak laızm. Türkiye'yi sıkıntıya sokmamak lazım

Ayrıntılar gelecek

Haber 7   
 



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,881 µs