En Sıcak Konular

Sınırda büyük askeri hareketlilik

12 Şubat 2008 13:34 tsi
150 asker Hakkari Çukurca'daki birliklerine sevkedilirken bölgeye mühimmat sevkiyatı da yapıldı. Şırnak dağlarında terör örgütü yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

ŞIRNAK'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan sivil minibüsler ve otobüsle birlikte 150 asker Hakkari'nin sınıra sıfır noktasındaki Çukurca İlçesi'ndeki birliklere sevkedildi. Ayrıca bölgeye mühimmat sevkiyatı da yapıldı. Şırnak dağlarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara devam edildi.

Şırnak ve Hakkari dağlarında teröristlere yönelik operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, sınıra yakın birliklere askeri ve mühimmat yığınağını sürdürüyor. Günün ilk ışıklarıyla Şırnak- Hakkari karayoluna dedektörlerle mayın taraması yapıldı. Ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan 150'den fazla asker 9 minibüs ve sivil plakalı 1 otobüsle sınırın ‘sıfır noktalardaki' birliklere sevkedildi. Askeri konvoya önde ve arkada 2 panzer eşlik etti. Hakkari'nin Çukurca İlçesi yönüne giden konvoyun geçiş güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Virajlı yollara hakim tepelere askerler mevzilendi. Konvoyun arasına başka bir sivil araçların girmesi engellendi. Yine konvoya, uzaktan kumandalı mayınlı tuzaklara karşı ferekans karıştırıcı ‘Jammerli' bir araç da eşlik etti. Minibüs ve otobüslerde bulunan ve sivil oldukları dikkat çeken askerler, kendilerini görüntüleyen gazetecilere ise selam verip el salladı.
Şırnak’ın Cudi, Küpeli, Kato Dağları ile Bestler- Dereler bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara bugün de devam edildi. Karlı kaplı bölgede helikopterler sık sık keşif uçuşları yaptı.

Hürriyet
 



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs