En Sıcak Konular

DTP'den gençlere tuhaf tavsiye

12 Şubat 2008 12:23 tsi
Diyarbakır'da üniversiteli gençler için düzenlenen moral gecesine DTP'li başkanın konuşması damgasını vurdu.

Yenişehir Belediyesi'nin DTP'li Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'ın yüzyıllarca tarihi surlarıyla tüm saldırılara ve kuşatmalara karşı koyduğunu belirterek, üniversiteli gençlere, "Diyarbakır şimdi aynı saldırı ve kuşatmalarla karşı karşıyadır. Kendini bu kente karşı sorumlu ve borçlu hisseden herkesin, kendisini bir kez daha ispatlaması gerekir." şeklinde ilginç bir tavsiyede bulundu.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümü 15 Şubat'a sayılı günler kala DTP'li belediyenin burs verdiği üniversiteli gençler için düzenlediği moral gecesi siyasi şova dönüştü. 15 Şubat'ın yaklaşmasıyla artan molotoflu ve yasadışı saldırılara karşı sağduyulu açıklamalara ihtiyaç duyulduğu bir anda DTP'li başkanın konuşması akıllarda soru işareti bıraktı.

Yenişehir Belediyesi Kültürevi'nde düzenlenen ve belediyenin burs verdiği üniversiteli öğrencilerin katıldığı gecede konuşan Başkan Anlı, geleceğe dair umutlarının çok güçlü olduğu inancıyla bir araya gelmiş bulunduklarını söyledi.

"Bu kentin gençleri olarak, kendimizi bu halka nasıl adayabiliriz? Bunca problemin, kaosun yaşandığı bu coğrafyada umutlarımızı nasıl yeşertebiliriz?" sorularının sorulması ve cevabının aranmasını isteyen DTP'li Başkan Anlı, "Bu kent yüzyıllarca tarihi surlarıyla tüm saldırılara ve kuşatmalara karşı koydu. Şimdi aynı saldırı ve kuşatmalarla karşı karşıyadır. Kendini bu kente karşı sorumlu ve borçlu hisseden herkesin, kendisini bir kez daha ispatlaması gerekir." tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından slayt gösterisi sunuldu. Yenişehir Belediyesi Kültürevi müzik eğitmenlerinden oluşan grup ile Yenişehir Belediyesi Gençlik Grubu Çocuk Korosu üyeleri de birer müzik dinletisi sundu.

8 sütun



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs