En Sıcak Konular

Erdoğan medyaya bindiriyor

12 Şubat 2008 12:17 tsi
Başbakan Erdoğan Partisi'nin Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan, Avrupalıların teröre karşı çelişkili tutumlarını eleştirerek, "Eğer siz böyle yaparsanız bunun ayni ile mukabelesini görürsünüz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Partisi'nin Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Almanya ziyareti hakında bilgi veren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi Avrupalılardan da istediğini söyleyen Erdoğan, Avrupalıların çelişkili uygulamalarına dikkat çekti ve "Eğer siz böyle yaparsanız bunun ayni ile mukabelesini görürsünüz" dedi.

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAYACAKTIR
44. Münih Güvenlik Konferansı'na ana konuşmacı olarak davet edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'nin tam üyeliğinin dünya barışı için ne kadar önemli olduğunu orada söyledim. 5 milyona varan vatandaşıyla zaten Türkiye Avrupa Birliği'nin bir parçası haline gelmiştir. Türkiye sahip olduğu tarihi birikimle AB'ye ortak olma noktasında çok önemli bir görevi görmektedir." ifadelerinde bulundu.

ASİMİLEYE KARŞIYIZ
Almanya'da yaptıkları görüşmelerde Türklerin Almanca bilmedikleri yönündeki eleştirilere değinen Başbakan Erdoğan, orada yaşayan Türklerin önce kendi anadillerini iyi bir şekilde öğrenmesi gerektiğini kaydetti. "Kendi dilini iyi konuşamayan, başka dili de konuşamaz" diyen Erdoğan, kimsenin kimseyi asimile etmeye hakkının olmadığını altını çizdi. Erdoğan, Almanya'da yaptığı açıklamaların anlaşılmadığını da açıkladı.

TÜRKİYE GERİLİMLERDEN ÇOK ÇEKTİ
Türkiye'nin geçmiş dönemlerde yaşanan gerilim ve çatışmalardan çok çektiğini dile getirerek, herkesi empati yapmaya davet etti. Sorunların aşılmasıyla birbirimize yönelik güvenin arttığına dikkat çeken, Erdoğan, "TBMM'de hak ve özgürlükler konusunda bir adım atıldı diye, samimi düşüncelerini ortaya koyan vatandaşlarımızı ayrı koyuyorum, CHP'yi tutan medya organları, bir kez daha Türkiye'yi bölünmüş, ikiye ayrılmış bir Türkiye olarak ortaya koyuyorlar. Türkiye'yi dünyaya bölünmüş gibi gösteriyor. Kendi yaygaralarını delil göstererek, 'bakın dünya medyası da bizim gibi düşünüyor' diye veriyorlar. Dünya medyasından cımbızlıyarak verdiğiniz haberler sizin yaygaranızın göstergesidir. Eğer CHP ile ilgili dünya medyasına yansıyan CHP zihniyetini göremiyorsanız, söyleyin biz size gösterelim" dedi.

LAİKLİĞİ DEĞİL ÇIKARLARINIZI TEHLİKEDE GÖRÜYORSUNUZ
"Laikliği değil çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz" diyen Erdoğan, "Azınlığın çoğunluğa asırlardır devam eden tahakkümünü görmeyeceksin, 411 oyu 'Kaosa kalkan el' olarak göreceksin. Bunu siyasi etikle nasıl bağdaştırıyorsunuz" diye sordu.
Ayrıntılar geliyor...

 8 sütun



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs