En Sıcak Konular

Bahçeli'den rektörlere örtülü uyarı...

12 Şubat 2008 11:08 tsi
Bahçeli'den rektörlere örtülü uyarı... MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Başörtüsü konusunda yapılan Anayasa değişikliğine değinen Bahçeli, "Yapılan değişiklik milletimize hayırlı olsun" dedi. Bahçeli konuşmasında, yapılan değişikliğe uymayacaklarını açıklayan rektörl

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisi'nin Grup Toplantısı'nda konuştu. Başörtüsü sorununun çözümü konusunda yapılan Anayasa değişikliklerinin hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, bu süreç içerisinde MHP'nin yapıcı bir tutum ortaya koyduğunu kaydetti.

Başörtüsü sorunun kangren olmuş bir sorun olduğunu hatırlatan Bahçeli, bundan pek çok kişinin şikayetçi olduğunu ancak kimsenin sorunun çözümü yönünde bir adım atmadığını söyledi.

"Milliyetçi Hareket Partisi kısır çekişmelerin bir parçası olmayarak bu sorunların çözümü için olumlu adım atmıştır" diyen Bahçeli, "Bizim için önemli olan samimiyet, tutarlılıktır" ifadelerinde bulundu. Bahçeli, "Başörtüsü sorununun çözümünde bizim için bir hasat, bir karşılık yoktur, sadece bir haz vardır" dedi.

Yargıya müdahale edenleri kınadı

CHP ve DSP'nin başörtüsü yasağına son vermek için yapılan Anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıklamalarına da değinen Bahçeli, Anayasa'ya başvuru hakkının Anayasa'da belirlendiğini hatırlattı. Değişikliklerin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesinini olağan bir işleyiş olduğunu ifade eden Bahçeli, "Burada yanlış olan, daha yargıya gitmeden, konuyu medya organlarında emekli yargı mensuplarının, yazarların yorumlar yaparak, yargıya yön vermeye çalışmalarıdır. Bu Yüce Mahkeme'ye saygısızlıktır. Yüce Mahkeme bunlara itibar etmeden karar verecektir. Bu tutum ve davranışlarda bulunanları buradan açıkça kınadığımızı bildiriyorum." şeklinde konuştu.

TBMM'nin aldığı kararlara herkes saygı duymalı

Türkiye'nin devlet ve toplum olarak ciddi bir sınavla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Bahçeli, bu sınavdan sorunsuz geçmesi için herkese sorumluluklar düştüğünü söyledi. Öğrencilere seslenen Bahçeli, özellikle üniversitelerde sorunlar yaşanmaması için sağduyulu davranmaları gerektiğini dile getirdi. Bazı rektörlerin yapılan Anayasa değişikliklerine uymayacaklarını açıklamalarını da üstü kapalı eleştiren MHP Lideri, TBMM'nin vermiş olduğu karara herkesin saygı duymak zorunda olduğunun altını çizdi. Bahçeli, bunun aksi bir ise durumda ciddi bir kaos ortamının çıkacağını kaydetti.

Başörtüsü düzenlemesinin bir rövanş alma haline geterilmemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli şunları söyledi: "Meclis'in aldığı karar zamanla yerine oturacak, eksikler zamanla ortadan kalkacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi herkesi sağduyuya çağırmaktadır."

8 Sütun



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs