En Sıcak Konular

'Başörtüsünden rant beklentimiz yok!'

12 Şubat 2008 11:00 tsi
'Başörtüsünden rant beklentimiz yok!' MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli, partisinin meclisteki grup toplantısında, partililere seslendi. Bahçeli, başörtüsünü özgürleştiren anayasal düzenlemeden rant beklemediklerini söyledi.

Bahçeli partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

Yüce Meckis'in bu kararı bunun hukuki alt yapsını hazırlayarak yasağın sonlandırılmasının önüne geçmiştir. Meclis'imizin aldığı bu anayasa değişikliği aziz milletimize hayırlı olsun. Meclis bu kararıyla istismar politikaları ortadan kaldırılacaktır.

Başörtüsü sorununun kamu hizmeti alan ve kamu hizmeti veren şekilde bundan 8 yıl önce MHP gündeme getirmişti. Şimdi bu konudaki samimimeyitimiz ortaya koyduk. Başörtüsü sorunundan bizim içimizden bir rant ve hasat beklentisi yoktur.  Olsa olsa bu sorunun çözümünden kaynaklı bir memnuniyet duyarız. Ama bir karalama kampanyasıyla karşı karşıyayız. Haksız ithamlara maruz kaldık. MHP'nin şerefli vekilleri bu sorunun çözümünde tam kadro olarak Meclis'te olmuşlardır.Hepsine şükranlarımı sunarım.

Tehlikeli açık, nazik ve hassas bir döneme girdik.

Anayasa değişikliği sonrasında tehlikelere açık, nazik birdönem giriyoruz. Ek 17. maddeye ilişkin olarak ortak öneri Milli Eğitim Komisyonu'nun önündedir. AK Parti ile girdiğimiz mutabakatta, Ek 17. madde ile ilgili süreç işliyor mutabakata bağlıyız. MHP ilk anlaşmaya bağlıdır. Bu maddede başın örtülmesini düzenlemenin ötesinde, üniversitede kullanılacak kılık kıyafetle ilgilidir. Çarşaf, peçe ve benzeri kıyafetlerin üniversitelerden uzak tutulması isteniyorsa düzenleme yapılmalıdır.

Çarşaf ve peçenin üniversitelerde yasaklanması için ek 17. maddede değişiklik şarttır.

CHP ve DSP'nin düzenleme ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gitmesinden önce bir çok söylenti çıkarılmıştır. Yargı süreci başlamadan hukuki sonuçlar çıkarılıyor. daha Daha yargıya gitmeden, konuyu medya organlarında emekli yargı mensuplarının, yazarların yorumlar yaparak, yargıya yön vermeye çalışmaları Yüce Mahkeme'ye saygısızlıktır.
Yüce Mahkeme'nin bunlara itibar etmeden karar verecektir. Bu tutum ve davranışlarda bulunanları buradan açıkça kınıyorum...

Ayrıntılar gelecek



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs