En Sıcak Konular

'Nükleer' kamyon Habur'dan kaçtı'

12 Şubat 2008 10:37 tsi
Şırnak’ta güvenlik güçleri, içerisinde radyoaktif madde bulunduğu iddia edilen 47 NA 353 plakalı kayıp kamyonun peşine düştü.

Şırnak’ta güvenlik güçleri, içerisinde radyoaktif madde bulunduğu iddia edilen 47 NA 353 plakalı kayıp kamyonun peşine düştü. Habur Sınır Kapısı’ndan geçerken radyasyon ölçüm aletinin alarm vermesine rağmen, görevlilerin ihmali sonucu kaçan kamyonla birlikte Edirne’de çalındığı tespit edilen 22 AY 991 kamyonet ile bomba yüklü olduğu ihbar edilen 23 plakalı Dodge marka kırmızı marka pikapı arama çalışmaları devam ediyor.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde Mehmet Emin Cabuga adına kayıtlı kamyon, 5 Şubat’ta Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Kamyonun geçtiği esnada sınır kapısında bulunan radyasyon ölçüm aletleri alarm verdi. Alarm çalmasına rağmen görevlilerin ihmalkarlığı sonucu, araç sınır kapısından geçmeyi başardı. Görevliler, bir süre sonra durumun farkına varınca, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere haber verdi. Söz konusu radyasyon yüklü araç gümrük sahasını terk edip kayıplara karışması üzerine kamyon bir türlü bulunamadı. İl ve ilçe genelinde harekete geçen güvenlik güçleri, cadde ve sokaklarda kayıp kamyonu arıyor.

ŞÜPHELİ ARAÇ KORKUTTU

Aynı gün Edirne’de çalındığı tespit edilen 22 AY 991 kamyonetin Silopi civarında görüldüğü ihbarını alan güvenlik güçleri, hareket geçti. Şırnak’ta aranan diğer bir şüpheli araç ise 23 plakalı Dodge marka kırmızı marka pikap. Bombalı yüklü olduğu şüphesiyle aranan 23 plakalı aracı arama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Lojmanları’nın bulunduğu yere 150 metre uzaklıktaki benzin istasyonunun önüne bırakılan şüpheli araç, polisleri harekete geçirdi. Petrol istasyonu önüne park halinde bırakılan 31 VP 578 plakalı Şahin marka beyaz aracın etrafı emniyet şeridi ile kapatılarak, sahibine ulaşılmaya çalışıldı. Yapılan incele sonunda korkulan olmadı ama heyecanlı saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Akşam



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs