En Sıcak Konular

Dink'e kurşun eşine hakaret

12 Şubat 2008 10:11 tsi
Hrant Dink davasının üçüncü duruşmasında, müdahil avukatlar sanıklara çapraz sorular yöneltti. Cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal, "Planı, Erhan Tuncel, ben ve O.S. yaptı" dedi..

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşmasına sözlü tacizler ve cinayetin planlanmasına yönelik açıklamalar damgasını vurdu. Rakel Dink'e cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal gülümserken, 'büyük abi' lakaplı Erhan Tuncel ise 'Bu da başımıza azize kesildi' dedi. Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ise Dink ailesine teşekkür ettiğini belirterek, "Çünkü içimizdeki ayrılıkçıları ortaya çıkardılar. 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenler oldu. Ama Dink ailesi bir kez bile 'Biz Türk'üz' demedi" dedi. Davanın üçüncü duruşması dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

KUŞ UÇURTULMADI

Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Basına kapalı duruşma 11.00'de başladı. 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında tetikçi O.S., azmettirici Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında olduğu tüm tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya, Dink ailesinin 25 avukatının girmesine izin verildi. Hayal'in avukatı Fuat Turgut'un Türkiye- AB Karma Parlamentosu Eş Başkanı Lagendijk'in salondan çıkartılmasını istediği duruşmada müdahil avukatlar daha önce ifadeleri alınan sanıklara çapraz sorular yöneltti. Ancak Tuncel'in, müdahil avukatların sorularına yanıt vermeyeceğini, sadece mahkeme başkanının sorularına yanıt vereceğini söylediği öğrenildi. Tuncel'in "Dosyadaki her şey avukatlar aracılığıyla basına sızdırılıyor. Sadece mahkeme başkanının vereceği sorulara yanıt veririm" dediği kaydedildi. Bu arada Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın 'Erhan Tuncel'in yalancı, güvenilmez buna karşın çok para istediği için irtibatının kesildiği' yönündeki hatırlatmayı yaptı. Tuncel'in de buna karşın, "Ben bana ne denildiyse onu yaptım. Niyetim kötü olsa cinayeti ihbar etmezdim. Ben ihbar ettim. Ben görevimi yerine getirdim aldığım bilgileri onlara ilettim" dediği bildirildi.

CİNAYET PLANI

Tuncel'in, Rakel Dink'i kastederek, "Bize 'çocuklar' diyor. Bu da başımıza azize kesildi. Bizim en ağır cezayı almamız için uğraşıyorlar" dediği ifade edildi. Hayal'in cinayetin nasıl planlandığı şeklindeki sorulara, "Fikir Erhan Tuncel'in, planı ben, Erhan ve O.S. yaptık. Erhan beni kullandı. Duygularımızın esiri olduk. Kendi ideolojik eğilimleri sonucu bunu planladık. Çok pişmanım. Erhan'a karşı gelmem mümkün değildi. Ne istese yapıyordum. Cinayet planı çok uzun sürdü" dediği belirtildi. Sanıklardan Tuncel ve Hayal'in çapraz sorguları tamamlanırken, tüm sanıkların çapraz sorgularının tamamlanması için duruşma 25 Şubat'a ertelendi.

sabah



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs