En Sıcak Konular

Karayalçın: Türkiye ciddi bir ayrım yaşıyor

12 Şubat 2008 09:58 tsi
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, parti örgütüyle görüş alışverişinde bulunmak üzere geldiği Adana’da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (AESOB) ziyaret etti.

AESOB Başkanı Kazım Barışık’la görüşen Karayalçın, esnaf ve sanatkarların sorunları hakkında bilgiler aldı, daha sonra ülke gündemine ilişkin görüşlerini açıkladı.
Karayalçın, Adana’dan kazanan zenginlerin, yeni yatırımlarını daha büyük şehirlere yaptığını öne sürerek, Yumurtalık bölgesine yeni enerji yatırımlarının yapılmasının sevindirici olduğunu belirtti.
"Bir dönemin efsanevi sanayi kenti Adana’yı eski günlerine getirmek için herkesin el birliği yapması gerek" diyen Karayalçın, şunları kaydetti:
"AESOB, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Bölgenin turizm potansiyeli de Mersin-Silifke ve Hatay-Samandağ arasındaki kıyı şeridiyle daha da canlandırılabilir. Ayrıca, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı da içine alan bölgesel bir güç oluşturulabilir." Karayalçın, 3 Kasım 2002’den bu yana hükümetin etnik ve inanç farklılıkları üzerinden siyaset yaptığını iddia ederek, ülkede "türban fırtınası" koptuğunu savundu.
"2002’lerde TBMM ve Türkiye genelinde ekilen rüzgarlar, şimdi fırtına şekline dönüştü. Türkiye’de aileler, barolar, üniversiteler, tüm kurumlar türban sorunu üzerinden çok ciddi bir ayrım yaşıyor" diye konuşan Murat Karayalçın, SHP’nin laiklik karşıtı eylemleri izlemeye aldığını, 2007’nin son üç ayına ilişkin ’Laiklik Karşıtı Eylemler Kataloğu"nun 13 Şubat’ta kamuoyuna açıklanacağını söyledi.
 

Milliyet



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs