En Sıcak Konular

Erdoğan neden patron gibi görünüyor

11 Şubat 2008 21:23 tsi
Gazi Üniversitesi'nden Kişisel Gelişim Uzmanı Tarkan Zengin, Başbakan Erdoğan'ın uzun boylu olduğu için avantajlı olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Tarkan Zengin, Başbakan Erdoğan'ın uzun boylu olduğu ve beden dilinden anladığı için basında daha çok patron konumunda göründüğünü söyledi.

İlkadım Belediyesi İnsan Kaynakları, Eğitim Müdürlüğü ve Bem-Bir-Sen'in katkılarıyla Bireysel Gelişim Seminerleri çerçevesinde belediye yönetici personeline yönelik 'Etkili İletişim ve Beden Dili' konulu seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Tarkan Zengin; Fatih Terim, George Bush, Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi tanınmış kişilerin beden dillerini fotoğraflarla göstererek anlattı.

Zengin, "Başbakan Erdoğan, uzun boylu olmasından ve beden dilinden anladığı için basında daha çok patron konumunda görünüyor" dedi.

İnsanların dostluğunu kazanmak için kurallar olduğunu söyleyen Dr. Zengin, "İletişim kişiye değil, kişiyle yapılır. Paylaşım, karşılıklı iletişimi gerektirir. Sözlü ve sözsüz iletişim işaretleriyle bir bütündür. İnsanlar konuşma yoluyla gerçek düşüncelerini gizleyebilirler. Beden dili ise asla yalan söylemez. Bu nedenle yüz yüze iletişim etkili iletişimdir" diye
konuştu.

İletişimde ilk izlenimin çok önemli olduğunu ifade eden Zengin, basit bir nezaket davranışının binlerce kelimeden çok daha etkili olduğunu dile getirdi.

 haber7



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs