En Sıcak Konular

Metrobüs Boğaz Köprüsü'nden geçecek

11 Şubat 2008 20:56 tsi
Metrobüs Boğaz Köprüsü'nden geçecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Avcılar-Topkapı metrobüsünün önce Zincirlikuyu'ya, ardından Göztepe'ye geçişiyle ilgili çalışmalarının olduğunu açıkladı. Başkan, 'Boğaz Köprüsü'ne bir şerit ilave edilmesini istiyoruz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Topkapı arasında hizmet veren metrobüsü önce Zincirlikuyu'ya, ardından da Göztepe'ye uzatmak için bir çalışmalarının olduğunu, bunun için Boğaz Köprüsü'nden metrobüs için bir şerit talebinde bulunduklarını söyledi.

Topbaş, Gaziosmanpaşa'da prefabrik ek okul binasının açılışının ardından basın mensuplarının metrobüs çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul'da kaliteli ve hızlı erişim sağlandığında insanların bireysel araç yerine toplu ulaşım araçlarını kullanmaya başladığını belirten Topbaş, yapılan çalışmalar sonucunda toplu ulaşımı kullanan yolcu sayısında günlük 1.5 milyon artış sağladıklarını belirtti. Topbaş, İstanbul'da toplu ulaşımı kullanan yolcu sayısının günlük 5 milyon 400 bin olduğunu, bu sayıyı daha da artırmak için özellikle E-5 aksını toplu ulaşımda iyi bir noktaya getirmek istediklerini anlattı.Bu aks üzerinde Avcılar-Topkapı arasında hizmete sokulan metrobüsü Zincirlikuyu'ya kadar götürmek için çalışma başlattıklarını bildiren Topbaş, şunları kaydetti:


1 MİLYON 200 BİN KİŞİ TAŞINABİLECEK

"Ardından Göztepe'ye geçişle ilgili de projemiz var. Hatta Beylikdüzü'nden itibaren var. Bu çalışmalar sürüyor. Boğaz Köprüsü üzerinden geçiş için de 2 yıldan beri değerlendirmeler yapılıyor. Köprü üzerindeki şerit sayısı 6. Metrobüs için 2 şerit ilavesi mümkün olmuyor. Mevcut şeritler daralıyor. Bunun yerine bir şerit ilave olabilir. Pik saatlerde 4 şerit vermek yerine, yoğun tarafa 5 şerit verme imkanı çıkabilir. Bizim otobüslerimiz de fazla takılmadan geçer. Olmadığı takdirde biz yine Boğaz Köprüsü'nü geçeceğiz ama karışık düzen geçmek durumundayız. Bu bizim zaman aralığımızı ve yolculuk sürelerini etkileyecek."Topbaş, köprünün statiğinin buna müsait olup olmadığına yönelik teknik birimlerin değerlendirme yaptığını, bu değerlendirme sonucunda köprünün ihtiyaca cevap vereceğine inandığını kaydetti. Topbaş, bu hat üzerinde 1 milyon 200 bin insan taşınacağını bildirdi.

yenişafak



Bu haber 1,489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs