En Sıcak Konular

Rektör baskılara dayanamadı!..

11 Şubat 2008 20:44 tsi
Rektör baskılara dayanamadı!.. Kocaeli Üniversitesi'ndeki başörtülü öğrencilerin, sabahleyin derslere başlarını açmadan rahatça girmesine izin veren rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu öğlenden sonra geri adım attı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), sabah türbanlı öğrencilerin girmesine izin verdi. Öğleden sonra ikinci bir emirle tekrar yasaklandı. Güvenlik görevlileri başörtülü öğrencileri, başlarını açtırarak içeri alıyor. 

Üniversitelerde türban serbestisi getirmek amacıyla TBMM'de yapılan anayasa değişikliğini uygulayan KOÜ, sabah türbanlı öğrencilere kapılarını açtı. Bazı türbanlı öğrenciler serbestlikten haberleri olmadığı için başını açarak girerken, haberi olanlar başı kapalı içeri girdi. Öğleden sonra tekrar yasak geldi. Başı kapalı içeri girmek isteyen öğrencileri güvenlik görevlileri durdurarak başlarını açıp girmesini istedi. Neye uğradığını şaşıran başı kapalı öğrenciler, eskisi gibi tekrar kapalı odada başını açarak içeri girdi. Başı kapalı içeri alınmayan bir öğrenci, başı kapalı içeri girmek istediğini fakat güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini söyledi. Güvenlik görevlileri, kapalı girilmesi yönünde emir geldiğini, başlarını açarak içeri girilmesinin istendiğini söyledi.

REKTÖR BASKILARA DAYANAMADI

Sabah öğrencilerin başörtülü girmesine izin veren KOÜ Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, gelen baskılara dayanmadığı için tekrar yasak getirdiği öğrenildi. Üniversitedeki makamından özel bir araçla üniversiteden giden Komsuoğlu, "Konu ile görüşenlere, gelen baskılara dayanmadım, o yüzden üniversiteden dışarı çıktım. Şu anda kimse ilge görüşmek istemiyorum." dediği öğrenildi.

Daha önce verdiği demeçte bir süreç sosyal olarak işlemeye başladığını açıklayan Komşuoğlu şöyle konuşmuştu: "Daha önce öğrenciler derslere başlarını açarak giriyorlardı. Dolayısıyla sınıfta bir bütüne hitap ediyordunuz. Biz yasaların üstünde değiliz. TBMM eğemenliğin hakim olduğu yer. Bir karar verdi. Biz yasalar neyi emrederse onu uygulamakla mükellefiz. Böyle de yapacağız. Bir iki gün sanıyorum bir belirsizlik yaşanıyor. Henüz Cumhurbaşkanımızın imzasından geçmedi. Bildiğimiz kadarıyla Resmi Gazete'de de yayınlanmadı. Bir süreç sosyal olarak işlemeye başladı. Ülkenin gündemine sosyal olarak konu düştü. Biz yasalara tabiyiz."

haber7



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,564 µs